YARI YIL TATİLİ BAŞLADI

YARI YIL TATİLİ BAŞLADI

Bilecik'te, ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören 36 bin 467 öğrenci, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı birinci dönem karnelerini alarak yarı yıl tatiline başladı. İl genelinde 249 okulda görev alan 2 bin 419 öğretmen ile birlikte 36 bin 467 öğrenci ilk dönemi tamamladı. 

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi üzerine Malhun Hatun İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Tören Vali Süleyman Elban ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun'da katıldı. 

Vali Süleyman Elban okula girişte çiçeklerle karşılanırken, öğrenci ve veliler ile bir süre sohbet ettikten sonra karne dağıtım töreni gerçekleştirildi.

1-250.jpg

Öğrencilere karnelerinin verilmesinin ardından okul öğretmenleri ile bir araya gelen Vali Elban, Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin sorunsuz şekilde tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kar yağışı nedeniyle yapılan kar tatillerinin eğitim-öğretim akışına olumsuz bir etki yaratmadığına değinen Vali Elban şöyle konuştu:

"İlimizde mevsim koşulları itibari ile çok ciddi sıkıntılar yaşamadık. Hava muhalefeti nedeniyle eğitimimize birkaç gün ara vermek durumunda kaldık. Bu aynı zamanda öğrencilerimiz açısından bir jest oldu. Onlar için  kar tatili kışın bir klasiği haline geldi. Ancak gerek öğretmenlerimizin gerekse öğrencilerimizin disiplini sayesinde müfredatta herhangi bir aksama olmadı. Dolayısıyla öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu 15 günlük dönemde dinlenirler ve ikinci yarı yıla sağlıklı, dinlenmiş olarak başlarlar diye temenni ediyorum. İnşallah ikinci yarı yılda geçen dönem gibi hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz açısından hayırlı ve başarılı olur" dedi. 

2-237.jpg

Vali Elban, öğretmenlerden öğrencilere çok fazla ödev vermemelerini isteyerek öğrencilere de tavsiyelerde bulundu. Elban, öğrencilerin tatili bilgisayar başında geçirmemelerini söyleyerek," Arkadaşları ile vakit geçirebilirler veya başka etkinliklerle kafa olarak dinlenirler diye temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının ikinci dönemi 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak. 

3-182.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2216 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.