YARIM ASIRLIK SEVGİLİLER YEMEKTE BULUŞTU

YARIM ASIRLIK SEVGİLİLER YEMEKTE BULUŞTU

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi tarafından  “14 Şubat Sevgililer Günü” dolayısıyla düzenlenen programda, yarım asra yakın evli olan çiftlerle bir araya geldi.

Konuklarını kapıda ağırlayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, evliliklerinde yarım asra yakın zaman geçirmiş olan 12 mahalleden 13 çift ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Gerçekleştirilen buluşmaya evli çiftlerin yanı sıra Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, Osmangazi Mahallesi Muhtarı Yasemin Sezer ve İstiklal Mahallesi Muhtarı Nesrin Mazlum da katıldı. 

Bilecik Belediyesi Vadi Park'ta gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Selim Yağcı eşi Fatma Yağcı ile birlikte katılarak, çiftlerin mutluluğunu paylaştı.

Güzel ve samimi ortamda gerçekleştirilen buluşma öncesinde yaşlı çiftler kuaförde bakım yapıldıktan sonra Bilecik Belediyesi araçlarıyla evlerinden alınarak, yemeğe getirildi.

''YEMEĞİ BAHANE EDEREK SİZLERİN ELLİ YILLIK SEVGİNİZİN SIRRINI GÖSTERMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK''

Belediye Başkanı Selim Yağcı gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, “Sevgililer Günü” bahanesiyle, yarım asra yakın birlikte ömür geçirmiş değerli insanlarla bir araya gelmek istediklerini belirtti.

Güçlü aileden güçlü toplum oluşacağını, güçlü toplumun meydana getirdiği devletin de güçlü olacağını söyleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

''Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz. Gerçekten hayat yolunda sevgi yolunda sevgi ve huzur içerisinde tecrübeleriyle yıllara meydan okuyan şehrimizin güzide insanları ile bir arada olduğum için çok mutluyum. Öncelikle böyle bir yemek bahanesiyle sizlerle birlikte olmak ve yıllardır taşıdığınız sevginin sırrını öğrenmek istedik. Sevmek ve sevilmek, hayata anlam kazandıran en önemli şey. Cenabı Hakk'ın insana verdiği en önemli şey ona ihsan ettiği şefkat ve merhamettir. Cenabı Haktan istiyoruz ki bu duygularımızı hiç ortadan kaldırmasın. Dünyada görüyorsunuz, sevgi ve merhamet kalktığında nelerin olduğunu. Sizler 50 yıl el ele gönül gönüle yaşamış insanlarsınız. Biz bu özel günü bahane ederek, gençlerimize bu güzel örneği göstermenizi ve bizlere de bu sevginin altında yatan sırları söylemeniz için bir araya geldik.  Ben sizleri de kutlarken, bir taraftan da kendimi de mutlu hissediyorum. Gerçekten bizim aile yaşantımızın temeli büyükleri örnek almaktır. Bizler böyle oldukça her zaman güçlü oluruz. Terörün hat safhada olduğu, savaşların olduğu, yurdumuz üzerinde hain planların olduğu bu süreçte aileleri yapılarının güçlülüğü, birbirimiz arasındaki sevgimiz, saygımız, bağlılığımız son derece önemli. Cenabı Allah bu birlikteliğimizi daha da arttırsın. Ben bu akşama şeref kattığınız için sizlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını; ''Cenabı Allah, değerli çiftlerimizin birlikteliğini daim kılsın, uzun ve güzel ömürler versin. Bu vesile ile eşim ile 33 yıl birlikte olmanın yanı sıra, iki güzel evlat ve iki torun bahseden Cenab-ı Allah'a sonsuz şükürler olsun. Katılımlarıyla bizleri onurlandıran hemşehrilerimize ve muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz.'' sözleriyle sonlandırdı. 

 ''UZUN EVLİLİK VE SEVGİNİN SIRRI SABIRDIR VE BİRBİRİNİ HOŞ GÖRMEKTİR''

Gençlerin en büyük hatayı evlenmeden yüz göz olarak kavga ederek yaptıklarını ifade eden  Fahriye Bulamacı, uzun ömürlü bir ilişki için sevgi ve saygının yitirilmemesini tavsiye ederek, “Uzun evlilik ve sevginin sırrı sabırdır ve birbirini hoş görmektir. Bizler gençlere sabırlı olmalarını ve birbirlerini idare etmelerini tavsiye ediyoruz. Birimize kızıldığında diğerimizin onu alttan almasıdır. Aranızda tartışma olabilir, huzursuzluk olabilir ama bir gün sürsün, ikinci gün yüz yüze konuşsunlar” ifadelerini kullandılar.

Program sonunda Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” diyerek çiftlere fincan takımı hediye etti.

Hatıra fotoğraflarının çekildiği gecenin sonunda Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuklarını uğurladı.

yarim-asirlik-sevgililer1.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2184 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.