MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

YARIN GAZETESİ'NİN 50. YILINI TEBRİK EDİYORUZ

YARIN GAZETESİ'NİN 50. YILINI TEBRİK EDİYORUZ

Yarın Gazetesi yarım asrı devirdi ve Pazartesi günü akşamı 50. Yılını kutladı. Ülkemizde 2700’e yakın yerel gazete var. Bunlardan 50 yılı deviren herhalde 50 yerel gazete yoktur diye tahmin ediyorum. İlimizde 50 yılı aşkın zamandır bir yerel gazetenin devam etmesi o ildeki basın kültürünün de kökleştiğinin bir göstergesidir.

Yarım asırlık yayın hayatında Bilecik’te çok sayıda belediye başkanı, Milletvekili, Vali, ülke genelinde sayısız hükümet, parti ve darbeler gördü. Bir partiye, bir gruba angaje olan basın kuruluşları o grubun, o partinin bitmesiyle yok olur gider. Ama halk yok olmaz. Halkın sesine kulak veren, ilkeleri olan basın kuruluşları Yarın Gazetesi’nde olduğu gibi yarım asrı devirir.

Biz Sakarya Gazetesi olarak Yarın Gazetesi ile birlikte son 27 yıldır aynı sektörde hizmet veriyoruz. Farklı dünya görüşlerine sahip olmamız Bilecik’in meselelerine farklı perspektiflerden bakılmasına sebep oluyor. Böylece Bilecik için fikirlerin, görüşlerin müzakere edildiği, demokrasinin gerektirdiği bir zemini oluşturuyoruz.

Bu çerçevede Mehmet Özgür’ün de nezaketiyle Bilecik ile ilgili fikirlerin medeni ölçülerde tartışılmasından memnun olduğumu da buradan ifade etmek istiyorum.

Yarın Gazetesi’nin 50. Yılını tekrar tebrik eder yayın hayatında başarılarının devamını dilerim.

Bu yazı toplam 2826 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR