Yasak başladı!

Yasak başladı!

15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında yasaklandı.

Bilecik’te iç sularında av yasağı başladı.

Buna göre, 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında iç sularda mevcut sazan, yayın, kadife, tatlısu kefali gibi balıkların amatör ve ticari olarak avlanması yasaklandı. Ayrıca söz konusu tebliğler gereğince; 15 Aralık-31 Mart tarihleri arasında iç sularda yasak olan Turna balığı avcılığı ise 1 Nisan itibariyle serbest olacak.

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlileri başta olmak üzere emniyet, jandarma, orman muhafaza teşkilatları mensupları ve diğer vazifeli kamu görevlilerince göl, gölet ve akarsularda gerçekleştirilecek kontrol ve denetimlerde, yasak dönemde su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen şahıslara yasal işlem uygulanacak.

Öte yandan, ekonomik ve sürdürülebilir şekilde su ürünleri avcılığının yapılabilmesi için; İlimiz tatlı su balıklarının çoğunluğunun üreme dönemi olan 15 Mart- 15 Haziran tarihleri arasında mevcut av yasağına, vatandaşlarca titizlikle uyulması ve denetimle görevli kamu personeline kontroller sırasında yardımcı olunması büyük önem arz etmekte.

Bu haber toplam 13831 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.