YEL'DEN VAHİM İDDİALAR

YEL'DEN VAHİM İDDİALAR

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Yel, çok çarpıcı iddialarda bulundu. Yel, Bozüyük Selahattin Şeker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kağıt üzerinde suni bir sınıf kurulduğunu öne sürerek, okul müdürü ve müdür baş yardımcısının maaş karşılığı olarak bu sınıftan ders aldıklarını ancak böyle bir sınıf olmadığı için derslere de girmediklerini iddia etti.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Yel konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

"Bozüyük Selahattin Şeker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 9. sınıfta okula kayıtlı olup ta gelmeyen, devamsız öğrencilerin hepsi bir araya toplanarak 9-C adında bir sınıf oluşturulmuştur. Bu sınıfın adı vardır ama öğrencisi sadece kâğıt üzerinde vardır. Hiçbir öğrencisi okula devam etmemektedir. Okul müdürü ve Müdür başyardımcısı kendilerine maaş karşılığı olarak (2 şer saat) bu sınıftan ders almışlardır. Böylece derslere girmek zorunda kalmamışlardır. Ayrıca diğer müdür yardımcıları ve öğretmenlere de bu sınıftan dersler verilmiştir. Ancak öğretmenlere bu sınıfta derslerin sadece programda gözükeceğini derslere girmeyeceklerini dolayısı ile ek ders alamayacaklarını söylemişlerdir. Bu şekilde okul müdürü ve müdür başyardımcısı fiilen derse girmemektedirler. Ayrıca okul müdürünün branşı İngilizce olup aldığı dersler ise maaş karşılığı olmayan hatta yan alanı bile olmayan 1 saat müzik ve 1 saat sağlık bilgisi dersidir. O derslere de oluşturdukları sanal sınıfta öğrenci olmadığı için girmemektedir. Maaş karşılığı fiilen ders görevini yerine getirmediklerinden doldurmamış olmaktadırlar. Aldıkları ek ders ücretini ise hak etmemektedirler.

Ben buradan yetkililere sormak istiyorum. Şimdi, bu arkadaşların yaptıkları, nitelikli dolandırıcılık mıdır? Sahtekârlık mıdır? Yasalara takla attırmak mıdır? Yoksa, normal bir davranış mıdır? Bu arkadaşların görevden uzaklaştırılması için daha ne yapmaları gerekmektedir? Siz, bu arkadaşların yapmış olduğu bu davranışı doğru buluyorsanız diğer okul yöneticilerine de önerir misiniz?"

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2434 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum