ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

YENİ İL MÜDÜRLÜĞÜNE NE OLDU?

YENİ İL MÜDÜRLÜĞÜNE NE OLDU?

“İPAD” ismiyle yüzde 65’lere kadar varan Tarıma Devlet Desteği fakir illere verildi. Bursa, Kütahya gibi Bilecik zengin il olduğu için geriye kaldık. Altı yedi ay evvel, belki de daha da evvel Milletvekili Halil Eldemir tarafından ilimizde yeni bir il müdürlüğü tarafından çiftçilere destek verileceği söylenmişti. Hatta yeni kurulan il müdürlüğüne yer arandığı, daha sonra İl Özel İdare’den yer temin edildiğini de duymuştum.

Aradan bunca zaman geçti bir daha ses seda çıkmadı. Ne oldu, vazmı geçildi? Tarımla uğraşan kesim açıklama bekliyor. Üç yıl evvel de Devlet Su İşleri İl Müdürlüğü ilimizde kurulacağı açıklanmıştı. Açıklandıktan bir yıl sonra kuruldu iki yıldır hizmette. Ne var ki il müdürlüğümüzde ne bir kepçe ne de malzeme var. İlimizde 40’a yakın baraj var, inşaatı devam edenler ayrı. Sulama kanalları olanlar arazilerini suluyor, arıza yapanlar Eskişehir’den gelinerek tamir yaptırılıyor. Sulama birliklerine ve kooperatiflere kesilen faturaları ödenemiyor. Eskişehir’e bağımlılıktan ilimiz kurtarılmalı. İlimizde faaliyet gösteren sulama birlikleri, kooperatif yöneticilerinin şikayetlerini yetkililer bir toplantı yaparak dinlemelidir. 

Eskiden beri Bölge Müdürlükleri’nin kaldırılmasını isterim. Bölge Müdürleri kendilerine bağlı illere daima ikinci sınıf muamelesi yapıyorlar.

Bunların başında Vakıflar, Karayolları, Orman, Devlet Su İşleri geliyor. Örnek mi istiyorsunuz işte örneği. Vakıflar son 3-4 yıldır, Mihalgazi, Ertuğrulgazi, Hamidiye Camii, Şeyh Edebali türbelerinde yaptıkları restorasyonlar bir yıl sonra döküldü.

Karayolları ilimizi otoyola bağlayacak yeni bir yol yapmadı, Küçük Sanayi Sitesi’ne yaptığı battı çıktı da battı kaldı. Böyle bir ucube hiçbir yerde görmek mümkün değil.

İlimizin yüzde ellisi ormanla kaplı buna rağmen uzun zamandır Orman İşletme Müdürlüğü vekaletle yürütülüyor. İki yıl evvel dairede yaşananlar kamuoyu tarafından unutulmuyor.

Daha diğer Bölge Müdürlüklerinin ilimize karşı eksikliklerini saymak mümkün. Üç ayda bir yapılan il koordinasyon toplantılarında bölge müdürlerine soğuk terler döktürülerek hesap sormalı. İlimize ikinci sınıf muamele yapmaya cesaret edememeliler.

Esas arızanın Bölge Müdürlüklerini kaldırılarak yetkilerin il müdürlüklerine verilmesi. Vakıflar gibi il müdürlüğü ile temsil edilmeyenler il müdürlüğü açılması.

 

Bu yazı toplam 3207 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR