Yeni kararlar alındı

Yeni kararlar alındı

Bozüyük Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı.

Bozüyük Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı.
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 1. Birleşimde Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen 4 konu görüşülerek karar bağlandı. İlk olarak Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden Fen İşleri Müdürlüğü’ne bütçe aktarması yapılması konusu görüşülerek bütçe aktarması oy birliği ile kabul edilirken ülkemizdeki ekonomik gelişmeler, personel giderleri ve malzeme giderleri maliyetlerindeki artışlar nedeniyle belediyenin 2023 mali yılı bütçesine ek olarak 90.000.000,00 TL’nin 27 Mayıs 2016 tarih ve 29724 sayılı Resmi gazetede yayınlanan Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37. maddesine göre ek bütçe yapılması konusu oy çokluğu ile kabul edildi.

meclis-7-agustos-2023-2.jpg

Ardından Bozüyük Kent Konseyi’nin dilekçesine istinaden kent konseyine müracaatta bulunan dernekler, dernek lokallerinde kullanmış oldukları su ücreti ve buna bağlı diğer tarifelerin ticarethane ücret tarifesi dışında ücretlendirilmesi konusu ile ilgili olarak “Siyasi partiler, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve bunlara ait lokallerde su aboneliği kendi adlarına tesis edilmek kaydıyla; su ücreti (KDV hariç) her ton (m3) 2,10 TL, evsel atık ücretinin günlük 2.20 TL (KDV hariç) atık su bedelinin kullanmış oldukları su miktarının (m3 veya ton) birim bedeli 0,60 TL (KDV hariç) abone depozito ücretlerinin depozito 150,00 TL su ruhsatı 60,00 TL ve su bağlama ücretinin 75,00 TL olmasına ve gelir tarifesine işlenmesine” oybirliği ile karar verildi.

meclis-7-agustos-2023-1.jpg

Toplantıda son olarak 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18.maddesinin f bendi gereğince, Bozüyük Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi Ekmek Fırınında üretilen 250 gr. ekmeğin üretim maliyetlerinde meydana gelen artışlar nedeniyle satış fiyatının 4,00 TL olarak belirlenmesine oy çokluğu ile karar verildi.

meclis-7-agustos-2023-4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 536 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.