YENİ SALONDA İLK BİRLEŞİM

YENİ SALONDA İLK BİRLEŞİM

İl Genel Meclisi Mayıs ayı ilk birleşimini yeni binasında gerçekleştirdi. İl Özel İdaresi'nin hemen üst tarafında bulunan eski İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin olduğu alana yapılan yeni meclis salonundaki ilk birleşimde 2 gündem maddesi görüşüldü. 
İl Genel Meclisi Mayıs ayı ilk birleşimini yeni binasında gerçekleştirdi. Birleşimde ilk olarak Söğüt OSB'nin doğalgaz ihtiyacının karşılanabilmesi için Söğüt Dereboyu köyünde bulunan parsellerin kamulaştırılması için, Söğüt OSB tarafından gönderilecek ödenekle İl Özel İdaresi adına satın alınarak kamulaştırılması ve Söğüt OSB tarafından gönderilecek ödeneğin Söğüt İlçe Özel İdare Müdürlüğü bütçesine aktarılması talebi ele alındı.
ÖNCE KOMİSYONA GİTTİ, PEKİ SONRA?
Konuyla ilgili olarak Emlak ve İstimlak Müdürü Ayhan Öztürk genel bir bilgi verdi. Öztürk'ün bilgilendirmesinin ardından İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, konunun ödenek aktarımıyla ilgili olduğu için Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmesi gerektiğini söyledi. Oylamada tüm meclis üyeleri kabul oyu kullandı. Daha sonra Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ertuğrul Torun, konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine gerek olmadığını ifade etti. Toplantıya gündem maddesinin görüşülmesi esnasında katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant'ta, Torun'un söylediklerini destekleyerek: "Bütçeyle alakası yok, sadece bir para gelecek bize. Komisyona havalesine gerek yok" dedi. Daha sonra İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler'de oylamayı değiştirerek, gündem maddesini geldiği gibi tekrar oyladı. Meclis üyeleri de Söğüt OSB tarafından gönderilecek ödeneğin Söğüt İlçe Özel İdare Müdürlüğü bütçesine aktarılması talebini oy birliği ile kabul etti. 
GÖLPAZARI'NA İMAM HATİP LİSESİ YAPILACAK
Birleşimde daha sonra Gölpazarı Orta Mahalle'de bulunan 177 ada 6 nolu parselin ifrazı sonucu oluşan 8 bin 254 metrekare yüz ölçümlü 50LIII.C pafta 177 ada 9 parselin 16 derslikli İmam Hatip Lsesi ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyon yapımı için Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmesi talebi görüşüldü. Konuyla ilgili olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant bilgi verdi.
Nalbant şunları dile getirdi: "Geçen aylarda Gölpazarı'na yapılacak İmam Hatip Lisesi ile ilgili buradan tahsis almıştık. 13 dönümlük bir arazimiz vardı. Bu arazinin içinde bakım evimiz de vardı. Bakım evimizi de terk etmek istemedik. Buradan bir alanı bakım evi yapılmak üzere terkini gerçekleştirdik. Aynı zamanda burası belediye tarafından imara alınmıştı. Parselasyon sonucu 8 bin 254 metrekarelik alanı Milli Eğitime tahsis ediyoruz. Buraya İmam Hatip Lisesi yapılacak, pansiyon yapılacak bir de uygulama mescidi yapılacak. Bunlar son hazırlanan projelere göre yerleşebiliyor. Bunların dışında 2 bin 107 metrekare de özel idareye bakım evi için bir tapu çıkmış oldu. Biz bu 8 bin 254 metrekareyi yeniden son haliyle tahsis etmiş olacağız. 2 dönüm kadar kaybımız oldu onu da yollara terk etmiş olduk. Tahsis şeklini bu şekilde düzeltmiş oluyoruz" dedi. 
Nalbant'ın bilgilendirmesinin ardından konu İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na oy birliği ile havale edildi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2023 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.