YENİDOĞAN KARANLIKTA KALDI

YENİDOĞAN KARANLIKTA KALDI

Bozüyük Yenidoğan Mahallesinde yüksek gerilim hatlarında meydana gelen bir arızadan dolayı yaklaşık 15 saatlik bir elektrik kesintisi yaşandı. Mahalle sakinleri yaşanan uzun süreli elektrik kesintisine büyük tepki gösterdiler.

Edinilen bilgiye göre Yenidoğan Mahallesinde 29 Temmuz günü saat 15.30 saatlerinde kesilen elektrikler yaklaşık 15 saatlik bir kesintinin ardından ancak sabaha karşı yeniden verilebildi. Bu uzun süreli kesinti vatandaşlara zor anlar yaşattı. Mahallede evinin önünde düğün yapma planları yapan aile kesinti nedeniyle zor anlar yaşadı. Evin önünde başlayan düğün, arızanın giderilememesi sonucunda jeneratörü bulunan mahalle konağında devam edebildi. Uzun süreli kesintiye hazırlıksız yakalanan aileler büyük sıkıntı yaşadı. Mahalle sakinleri “Bu dönemde bu kadar uzun süreli bir elektrik kesintisi yaşanmasını anlayabilmiş değiliz. Mahalle sakinleri olarak büyük sıkıntılar yaşadık. Buzdolaplarımız ve derin dondurucularda bulunan bütün gıdalarımız bozuldu. Cep telefonlarımızın şarjları tükendiğinden kimseyle iletişim kuramadık. Elektrik faturalarımızın ödenmesi bir gün geçtiğinde elektrik kesme çağrısı gönderenler bu gece bütün mahalleyi mağdur etmiştir. Şimdi bizim mağduriyetimizi kim ödeyecek? OEDAŞ arıza merkezini defalarca aramamıza rağmen telefonlara dahi bakılmıyor. Bu konuda yetkileri göreve davet ediyor bu ve benzeri mağduriyetlerin yaşanmamasını temenni ediyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Diğer taraftan yaşanan elektrik kesintisinin yer altından geçmekte bulunan yüksek gerilim hatlarında gerçekleşen bir patlama nedeniyle yaşandığı ve bu nedenle arıza tespitinin geciktiği kaydedildi.

 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 1992 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.