YENİŞEHİR YOLUNDA SON DURUM

YENİŞEHİR YOLUNDA SON DURUM

İlimizin kanayan yarası Bilecik-Yenişehir yolunda somut adımlar atılmaya başlandı. Yaz boz tahtasına dönen ihalelerin ardından yolun Bilecik tarafından çalışmalar başlatıldı. 
İl koordinasyon kurulu toplantısında, konuyla ilgili bilgiler veren  Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, 2016 yılı içerisinde yolun önemli bir kısmının tamamlanacağını açıkladı. 
Yüklenici firmanın ölçüm çalışmaları yaptığını ifade eden Müdür Yazıcıoğlu, Yenişehir kavşağının olduğu alana ise yapılacak köprülü kavşak çalışmasının önümüzdeki günlerde başlayacağını kaydetti. Yazıcıoğlu,"Hedefimiz o kavşakla birlikte Pelitözü Köyü'nü deplase edecek olan 1500 metre uzunluğundaki yol kesimini de kavşakla beraber tamamlamak" şeklinde konuştu.

1-019.jpg
2016 yılı ikinci il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleşen toplantı durgun geçti. Katılımda geçtiğimiz toplantılara göre daha az oldu. 
2016 YILINDA 512 PROJE
Toplantının açılışında konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2016 yılı içerisinde ilimizde toplam 512 adet projenin uygulanacağını belirtti. Gelinen süreçte bu projelerin 23 adedinin tamamlandığını ifade eden Vali Nayir, 177 projenin ise devam ettiğini kaydetti. 
Vali Nayir, 17 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 295 adedineyse henüz başlanmadığını belirttiği konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu projelerin toplam tutarı 1 milyar 92 milyon 26 bin TL'dir. 2016 yılında tahsis edilen ödenek toplamı ise 255 milyon 365 bin TL'dir. Dönem sonuna kadar 25 milyon 622 bin TL harcanarak nakdi açıdan yüzde 10'luk bir gerçekleşme sağlanmış bulunmaktadır" ifadelerini kullandı. 

2-016.jpg
MEZUNİYET TÖRENİ YAPILACAK
Vali Nayir'in konuşmasının ardından söz alan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ise üniversitemizdeki çalışmaları anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Rektör Taş, 3 Haziran Cuma günü Edebali Stdayumu'nda bir mezuniyet töreni yapmak istediklerini kaydederek,"Üniversitemize yakışır bir tören yapmak istiyoruz" dedi. 
YENİŞEHİR YOLUNDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Rektör Taş'ın ardından kürsüye gelen Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu'da kamuoyunun merakla beklediği Bilecik-Yenişehir yolundaki son durumu aktardı. Çalışmaların başladığını aktaran Müdür Yazıcıoğlu şu bilgileri verdi:
"Yenişehir-Bilecik yoluyla ilgili 27.2.2016 tarihinde sözleşme imzalandı. 7.3.2016 tarihinde işe başlama yapıldı. Şu anda yüklenici firma arazide ölçüm çalışmaları yapıyor. Bu seneki hedefimiz ilk etapta Bilecik'e bağlandığımız noktadaki yani 2. OSB bölgesinin olduğu kavşakta köprülü kavşağımızı yapmak. Bu hafta içerisinde kazı makinamız gelecek ve köprü yapımına başlıyoruz. Hedefimiz o kavşakla birlikte Pelitözü Köyü'nü deplase edecek olan 1500 metre uzunluğundaki yol kesiminide bitirmek" dedi. 

3-008.jpg
Toplantının devamında ilimizdeki yatırımcı kuruluşlar sırasıyla söz alarak, sunumlarını gerçekleştirdi. Daire müdürlerinin sunumlarının ardından toplantı sona erdi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4795 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum