MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

Yerel Medya Çalıştayından notlar

Yerel Medya Çalıştayından notlar

Geçen hafta içerisinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Anadolu Yayıncılar Birliği ile düzenlediği Yerel Medya Çalıştayına davet edildim.

Dezenformasyonla mücadele ve yeni iletişim teknolojilerinin ele alındığı çalıştayıda bizim de içinde bulunduğumuz Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sinan Burhan, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuşmalar gerçekleştirdiler.

Bu konuşmalardan ayrıntılı bir şekilde bahsedeceğim. Ancak öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ramazan ayının son günlerinde Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sinan Burhan hatırlarsanız gazetemizi ziyaret etmişti. Basın mesleği üzerine gelişen sohbette mesleğe ilişkin gerekli yasal düzenlemeler konusundaki önerilerimi anlatmıştım. Sn. Burhan’da sizi İletişim Başkanımız Fahrettin Altun ile görüştürelim. Bu konular önemli demişti.

Çalıştayın açış konuşmalarından sonra verilen arada, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sn. Fahrettin Altun ile çok kısa bir görüşmemiz oldu. Kendilerine görüşlerimi konu başlıkları halinde birkaç cümlede söyledim. Çünkü ortam o kadar kalabalık ki. Böyle bir ortamda İletişim Başkanı özel kalemini çağırarak Mücahid Bey’in telefon numarasıı alın ve önümüzdeki günlerde daha geniş kapsamlı bir görüşme yapalım dedi. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yaklaşımından son derece memnun olduğumu belirtmek isterim.

Toplantıda Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sn. Sinan Burhan "Anadolu medyasından darbeci olmaz" diyerek toplantıya damgasını vuran güzel kısa ve net bir konuşma yaptı.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Anadolu medyasının milli ve yerli duruşu, manevi değerlerine bağlı önemli bir unsur olduğunu özellikle ifade etti.

Sn. Sinan Burhan’ın konuşmasında şu ifadeler de çok önemli: “Yerel medya ile ilgili olarak özellikle son dönemde sosyal medya mecraları ülkemizle ilgili kara propaganda yapıyorlar. Yerel medya bunlara karşı bir sigortadır, önemli bir durum tespiti yapar. Seçimlerden önce gördük ABD’de Trump’ın hesabını askıya aldılar, seçimlere giderken bazı sosyal medya hesaplarını askıya alabilirler. Yerel medya tüm bunlara karşı dimdik ayaktadır. Ülkesinin, milletinin yanında yer alıyor.”

Sektörde olanlar bilir son dönemlerde anadolu medyası çok zor duruma düştü. Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sn. Sinan Burhan’da Basın İlan Kurumu’nun anadolu medyasına destek verdiğini, zor durumda olan yerel medyaya kamu reklamlarından da reklam verilerek desteğin artırılmasını istedi.

Toplantı Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un konuşmaları ile devam etti. Çalıştayda önemli bulduğum konuları yazmaya devam edeceğim.

Hoşçakalın.
 

Bu yazı toplam 3246 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR