YETKİLİLER HAREKETE GEÇTİ

YETKİLİLER HAREKETE GEÇTİ

Bozüyük'te, madde bağımlısı gençlerin tedavilerinin yapılarak yeniden topluma kazandırılması ve madde kullanımının önüne geçilebilmesi amacıyla ilgili kurumlarca çalışma başlatıldı. 

Kaymakam Hasan Yaman tarafından ilgili kurumlara bu konuda talimat verilerek gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasının istenildiği öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü, Rehberlik Araştırma Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından bu konuda çalışmaların başlatıldığı ve her kurumun kendi alanını içeren hususlarda gerekli çalışmayı yapması için düğmeye basıldığı kaydedildi. 

Yetkililerden alınan bilgilere göre; madde kullanan gençlerin tedavi edilmeleri ve madde kullanılmasının önüne geçilmesi amacıyla iki ana temel başlık adı altında mücadele planları hazırlanacak. Bu bağlamda ilk olarak madde bağımlısı gençlerin tespit edilmesi konusunda çalışma başlatıldı. Yapılan tespit çalışması sonrasında 18 yaşından küçük gençler tespit edilirse İlçe Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla AMATEM’e gönderilerek tedavi olmaları sağlanacak. Ancak madde kullanan gençlerin 18 yaşından büyük olmaları nedeniyle tedavilerinin ancak kendi rızalarıyla veya vasisi aracılığıyla yapılabildiği, tedaviye razı gelinmediğinde ise herhangi bir sonuç alınamayabileceği ihtimalinin de varlığından bahsedildi.

İlçenin tamamını yakından ilgilendiren ve bu konunun ilk ayağı olarak görülen eğitim konusunda okullarda gerekli hazırlıklar yapılacak. Ortaokul ve lise öğrencilerine, öğretmen ve idarecilere yönelik seminerler verilecek. Öğretmenlerin bu tarz öğrencilerle karşılaştıklarında nasıl davranılacağı ve uyuşturucu kullanan öğrencinin nasıl anlaşılacağı yönünde öğretmen ve ailelere yönelik eğitimler planlanacak. Bahsi geçen kurumlarca gerekli çalışmaların planlanarak sabırla ve istikrarlı bir şekilde gerektiğinde ailelerinde dahil edilerek madde bağımlılığı ve madde kullanımının önüne geçilmesi amacıyla farkındalık oluşturulacak çalışmaların başlayacağı ve aralıksız olarak devam edeceği ifade edildi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2680 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum