YETKİLİLER KAFA KARIŞIKLIĞINI GİDERDİ

YETKİLİLER KAFA KARIŞIKLIĞINI GİDERDİ

Bilecik´teki elektrik aboneleri zamlanan faturalarını Ocak ayında ilk kez aldı. Aboneler, Ocak 2016 faturalarında artık bazı ayrıntıları göremezken, faturalarda yapılan değişiklikler tüketicilerin kafasını karıştırdı.

Sinan ÖNCE
Bilecik'teki elektrik aboneleri zamlanan faturalarını Ocak ayında ilk kez aldı. Aboneler, Ocak 2016 faturalarında artık bazı ayrıntıları göremezken, faturalarda yapılan değişiklikler tüketicilerin kafasını karıştırdı. Tepkilere neden olan faturalardaki dağıtım bedelinde yaşanan ani artış tartışma konusu oldu. Yetkililer ise elektirik faturalarının sadeleştiğini ifade ederek iletim bedeli, kayıp-kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli ile satış bedelinin, tek bir kalemde toplanarak dağıtım bedelinde gösterilmeye başlandığı bildirildi.
Elektrik faturalarında daha önce ayrı ayrı gözüken kayıp-kaçak, iletim, satış ve sayaç okuma bedeli, artık dağıtım bedeli altında alınıyor. Daha önce ödedikleri dağıtım bedelinin bir anda katlandığını gören vatandaşlar ise tepki gösteriyor.
Bu yıl başında yapılan zamlar arasında elektrik de vardı. Bilecik'teki elektrik aboneleri zamlanan faturalarını Ocak ayında ilk kez aldı. Aboneler, Ocak 2016 faturalarında artık bazı ayrıntıları göremezken, faturalarda yapılan değişiklikler tüketicilerin kafasını karıştırdı. Tepkilere neden olan faturalardaki dağıtım bedelinde yaşanan ani artış tartışma konusu oldu.
Gazetemize gelerek faturalardaki dağıtım bedellerinde yaşanan ani artışla ilgili tepkilerini dile getiren vatandaşlar, kafa karışıklığı yaşadıklarını ve konuyla ilgili yetkililerden açıklama beklediklerini belirtiler.
Konuyla ilgili olarak yetkililerden aldığımız bilgiye göre elektrik faturalarında EPDK tarafından değişiklik yapıldığı ve iletim bedeli, kayıp-kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli ile satış bedelinin, tek bir kalemde toplanarak dağıtım bedelinde gösterilmeye başlandığı bildirildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.