Yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Bilecik Belediye Meclisi, 2023 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı başkanlığında gerçekleştirildi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ilk birleşimde, 13 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

yilin-ilk-meclis-toplantisi-gerceklestirildi1.jpg

Komisyonlara üye seçimi yapıldı

Yeni yılın ilk meclis toplantısında denetim, hukuk ve çevre komisyonlarına üye seçimi gerçekleştirildi. 5’er kişilik komisyonlara mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerden üye verilmesi sağlandı. Buna göre, komisyonlarda CHP’den 2, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’den 1’er üye yer aldı. 

Denetim Komisyonu; Soner Olgun (CHP), Nurten Bilecikligil (CHP), Gülcan Namal (AK Parti), Hamdi Salt (MHP) ve Birsen Okatan (İYİ Parti).

Hukuk Komisyonu; Soner Olgun (CHP), Bülent Kaya (CHP), Köksal Arslan (AK Parti), Akın Atakan (MHP) ve Birsen Okatan (İYİ Parti).

Çevre Komisyonu; Nurten Bilecikligil (CHP), Semiha Doma (CHP), Nusret Dahil (AK Parti), Hamdi Salt (MHP) ve Ahmet Gürses’ten (İYİ Parti) oluştu.

yilin-ilk-meclis-toplantisi-gerceklestirildi2.jpg

Belediye meclisinden yerel gazetelere destek

Birleşimde ayrıca, belediye meclisi karar özetlerinin ilimizde resmi ilan yayınlama hakkına sahip gazetelerde yayınlanması hususu görüşüldü. Belediye meclisi kararlarının daha ulaşılabilir ve şeffaf olması, yerel gazetelere destek olunması amacıyla gündeme gelen madde görüşülmek üzere Hukuk Komisyonu’na sevk edildi. 

Son olarak şehir içi ulaşımda düzenleme yapmak, 100 adede kadar otobüs hattının kiralanması, ihale edilmesi gibi süreçlerin işletilmesi adına belediye başkan vekili ve encümene yetki verilmesi konusu Hukuk Komisyonu’na gönderildi. 

Belediye işleyişindeki rutin işlemlerin gerçekleştirilmesi adına gündeme gelen diğer maddelerde görüşülerek karara bağlandı. 

yilin-ilk-meclis-toplantisi-gerceklestirildi3.jpg

Bu haber toplam 1380 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.