YILLAR ÖNCE ÖNERMİŞTİK!

YILLAR ÖNCE ÖNERMİŞTİK!

Acemi erlerin yemin törenine katılmak için ilimize gelen ailelerin, araçlarını park edecek yer bulmakta sıkıntı çektiklerini gündeme getirmiş, buna çözüm olarak da Kapalı Pazar Yeri'ni alternatif otopark olarak önermiştik. Haber yaparak gündeme getirdiğimiz konuyu, geçte olsa yetkililer dikkate aldı ve yemin töreni için ilimize gelen araçlar Kapalı Pazar Yeri'ne yönlendirildi. 

Hatırlanacağı üzere; geçtiğimiz yıllarda yemin töreninin olduğu günler, özellikle sanayi rampası olarak bilinen Eskişehir-İstanbul asfaltının kenarları araçlarla doluyordu. Araçların ana yol kenarına park etmesi ise büyük tehlike arz ediyordu. Hatta bazı araçların kaldırım üzerlerine park etmiş olması yaya trafiğini engellediği gibi, tehlikenin boyutu daha da büyüyordu. İlimize dışarıdan gelen misafirler ise park yeri bulmakta sıkıntı çektiklerini ifade ediyordu.

Tüm bunların ardından geçtiğimiz yıllarda yemin töreninin olduğu günler meydana gelen otopark sıkıntısını yaptığımız haberlerle gündeme getirmiştik. Yaşanan sıkıntının Kapalı Pazar Yeri'nin araç parkı için açılmasıyla bir nebze de olsa azalacağını önermiştik. 

Yaptığımız haberlerin ardından yetkililer geçte olsa öneride bulunduğumuz Kapalı Pazar Yeri'nin kapılarını araçlara açtı.  Acemi erlerin yemin töreni için ilimize gelenler, otopark için açılan Kapalı Pazar Yeri'ne tabelalarla yönlendirildi. Kapalı Pazar Yeri'nin otopark olarak kullanılması, önceden yaşanan park sıkıntılarının giderilmesine,  sanayi rampalarındaki araç parklarının azalmasına imkan sağladı.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3438 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum