YILLAR SONRA KEP ATTILAR

YILLAR SONRA KEP ATTILAR

Bilecik Meslek Yüksekokulu’ndan 1983-1993 yılları arasında mezun olan eski öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Yıllar sonra yeniden Bilecik’e gelip mezuniyet törenine katılan MYO mezunları, eski arkadaşları ve hocalarıyla bir araya geldiler ve kep atmanın mutluluğunu yaşadılar.

yillar-sonra-kep-attilar2.jpg

Geçtiğimiz yıl Bilecik MYO’yu ziyaret eden bir grup MYO mezunu, ziyaret esnasında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve Genel Sekreter Doç. Dr. Cihan Darcan’la bir araya gelmiş, sohbet esnasında kendilerinin mezun olurken cübbe giyip kep atmadıklarını belirtmeleri üzerine Rektör Taş, kendileri için özel bir mezuniyet töreni düzenlenebileceği sözünü vermişti. Bu sözün ardından, Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Murat Işık’ın organizasyonuyla MYO’nun eski mezunları için çok özel bir mezuniyet programı hazırlandı.

Türkiye’nin dört bir yanından, ayrıca yurtdışından, Amerika, Kanada ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen 250 eski mezun, 5 Mayıs 2018 günü yeniden Bilecik’te buluştu. Eşleri, çocukları hatta torunlarıyla mezuniyet coşkusuna dahil olan eski mezunlar, yıllar boyu görmedikleri okul arkadaşlarını ve hocalarını yeniden görmenin mutluluğunu yaşadılar.

yillar-sonra-kep-attilar3.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay da katıldı. Törende misafirlere hitap eden Rektör Taş, yaklaşık 1 yıl önce ortaya çıkan mezuniyet töreni fikrini gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk yaşadığını söyledi ve törene katılan tüm eski mezunlara ve ailelerine teşekkür etti.

Törende eski günlerden fotoğraf karelerinin bulunduğu slayt gösterisi izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Mezun öğrencilerin konuşmalarıyla devam eden programda, emekli öğretim görevlisi Nilgün Bakkal da bir konuşma yaptı. Törenin sonunda, cübbeleri ve kepleriyle salonu dolduran mezunlar hep birlikte kep atıp mezuniyet coşkusu yaşadılar. Törene katılanlar, bu özel günün hazırlanmasına imkân tanıyan, başta Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş olmak üzere, tüm emeği geçenlere teşekkür ettiler. 

yillar-sonra-kep-attilar4.jpg

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3317 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum