YİNE YATIRIM YAĞDIRDI

YİNE YATIRIM YAĞDIRDI

İlimizde müjdeci Bakan olarak tanınan ve Bilecik'e en çok gelen Bakan olma özelliğini elinde bulunduran Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yine boş geçmedi. İlimize müjdelerle gelen ve adeta yatırım yağdıran Bakan Eroğlu,"Bilecik'e ne yapsak azdır. Buralar mukaddes topraklar ve benim Bilecik'e ayrı bir gönül bağım var" dedi. 

 


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 163 milyon lira tutarındaki 35 adet yatırım müjdesi verirken, ilimizde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 12 adet tesis ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini attı. 
Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu DSİ tarafından tamamlanan 5 adet tesisin de açılışını gerçekleştirdi. 

galeriiiii.jpg
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize geldi. Bakan Eroğlu ilk olarak Bilecik Valiliği'ni ziyaret etti. Burada Valilik anı defterini imzalayan Eroğlu daha sonra Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindekilerle bir süre görüştü. 
Daha sonra basın mensuplarının karşısına geçen Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ilimizde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bilecik'e hizmet etmekten mutluluk duyduğunu belirten Bakan Eroğlu, Bilecik'in özel ve mübarek topraklar olduğunu ifade etti. 
Kendisinin ve AK Parti hükümetlerinin Bilecik'e ayrı bir önem verdiğine dikkat çeken Eroğlu şöyle konuştu:
8 MİLYAR TL'LİK YATIRIM
"Bilecik'e karşı ayrı bir gönül bağım var. Bugün buraya gelirken heybemiz dolu geldik. Hatta müjdelerimizin birçoğunu heybemiz almadı. Bilecik bizim hükümetimiz öncesinde kıyıda köşede kalmış, unutulmuş bir ildi. Bizim hükümetimizin göreve gelmesiyle birlikte Bilecik'e 8 milyar TL'lik dev yatırım gerçekleştirdi. Bilecik doğal güzellikleriyle bir saklı cenneti barındırıyor. Biz Orman Bakanlığı olarak bu saklı cenneti ortaya çıkarma konusunda kararlıyız. Herhangi bir maddi sıkıntımız yok. Buradan talimatını veriyorum. Tamladığımız tesislerimiz dışında kalan 5 tesisimizde yıl sonuna kadar tamamlansın" dedi. 
BAŞKAN YAĞCI'YA ÖVGÜ YAĞDIRDI
Bakan Eroğlu daha sonra Bilecik Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Selim Yağcı'dan belediye çalışmaları hakkında bilgiler alan Eroğlu, Başkan Yağcı'dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Yağcı'yı her zaman örnek başkan olarak gösterdiğini dile getiren Eroğlu,"Bilecik eskiden köy gibiydi ama başkanımızla birlikte şehir büyümeye ve gelişmeye başladı" dedi.
Başkan Yağcı'da Eroğlu'na desteklerinden ötürü teşekkür etti.
Bakan Eroğlu, programının devamında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen ve Bakanlık paydaşlarının katıldığı koordinasyon toplantısına başkanlık etti. 
Eroğlu, Cuma namazının ardından yine Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Müteahhit firmalar ve Bakanlık arasında yapılacak yatırımların sözleşmeleri imzalandı.
VEFA BORCUMUZ VAR
Coşkulu törende konuşan Bakan Eroğlu şunları kaydetti:
"Bizim Ertuğrulgazi ve Şeyh Edebali'ye vafa bocumuz var. Bu borcumuzu yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarla ödemeye çalışıyoruz.Aslolan millete hizmet etmektir. Her Bilecik'e gelişimde ayrı bir heyecan duyuyorum. Bugün buraya yine sizlere 36 tane müjde ve 165 milyon TL'lik yatırımla geldim. Biz sözümüzün eriyiz. Geçen sene verdiğimiz 30 müjdenin 25 tanesini tamamlayarak milleteimizin hizmetine açtık. Kalan 5 tanesinin de yıl sonuna kadar tamamlanması noktasında talimat verdim. Bu bağlamda Orman ve Su İşleri Bakanlığımız zamanla yarışıyor.  Temelini attığımız yatırımların tamamını 2017 yılında bitireceğiz. 
ORMANLARIN KULLANIMINI HALKIMIZA AÇIYORUZ
Devletin ormanlarından milletin ormanları dönemine geçiyor ve ormanlarımızı milletimize açıyoruz. Ceviz, badem, kestane ve dut fidanı dikeceğiz, bakımını yapacağız, halkımızın kullanımıza açacağız. Muhtarlarımız bizden talepte bulunsunlar biz hemen karşılayalım. Buradan bölge müdürümüze talimatı veriyorum. Orman İşletmelerimiz birbirleriyle yarışsınlar. En başarılı olanlara mükafat olarak telfi verelim, başarısız olanların konusunu bilhare görüşürüz.  Göreve geldiğimizde ilk iş olarak faiz lobisi ve ihale lobilerinin hortumunu kestik.  Vatandaştan aldığımızı vatandaşa hizmet olarak aktarmaya başladık ve bu hizmetlere devam edeceğiz. Yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Yatırımlarımızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Çiftçilerimize bol kazançlar diliyorum" dedi.
Son olarak köylülere ceviz ve badem fidanı dağıtımı yapıldı.  
PARTİLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Eroğlu burada partililer ile buluştu. Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine değinen Bakan Eroğlu, partililere çalışmalarından ötürü teşekkür etti. AK Parti'nin sadece Türkiye'de değil dünyadaki tüm partilerden farklı bir misyon üstlendiğini dile getiren Eroğlu,"Bizlere verdiğiniz destekten ötürü sizleri alkışlıyorum" dedi. 
Eroğlu Bilecik programının son bölümünde Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi'ni ziyaret ederek ilimizden ayrıldı. 

 

Bu haber toplam 2418 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum