YKS İÇİN TEDBİRLER ALINDI

YKS İÇİN TEDBİRLER ALINDI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı için il genelinde alınan tedbirler açıklandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada;
 
- 29 Haziran 2018 Cuma Günü saat 15.00’de sınav evraklarının teslim alınacak ve 24 saat esasına göre Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenliği sağlanacak.
 
- Sınav binaları ile sınav evraklarının dağıtımını yapan kurye araçları Emniyet Müdürlüğü tarafından korunacak.
 
- Sınavların güven, huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak ve dikkatlerinin dağılmasını önlemek amacıyla sınav yapılacak yerlerde 29 Haziran 2018 Cuma günü saat 19.00 dan sınav bitim saatine kadar araçların klakson çalmaları, her türlü resmi, özel törenler vesilesi ile dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlaması nedeniyle konvoy oluşturulması, inşaat işleri ve hafriyat taşımaları, gürültü meydana getirecek her türlü faaliyete izin verilmeyecek.
 
- Nüfus cüzdanını sınav günü kaybeden adaylara, sınava giriş belgesi ve 2 adet biyometrik fotoğraf ile sınavların başlama saatinden önce müracaat etmeleri halinde, Merkez Nüfus Müdürlüğü tarafından geçici kimlik belgesi verilecek.
 
- Sınav yapılacak okulların bahçelerine sınav evraklarını taşıyan araçlar dışında hiçbir araç alınmayacak.
 
- Trafik akışını kesecek, yavaşlatacak şekilde herhangi bir düzenleme ve çalışma yapılmayacak.
 
- Bilecik Belediye Başkanlığınca sınava girecek adayların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla sınav yapılacak okul güzergâhlarına ek seferler konulacak.
 
- Sınav yapılan yerlerin etrafında güvenliği sağlamak üzere İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca yeterli sayıda mobilize ekip görevlendirecek maddeleri yer aldı.
 
thrbyknk.jpg
Vali Tahir Büyükakın'dan Başarı Mesajı
Vali Tahir Büyükakın Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek öğrencilere başarılar diledi ve "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gençlerimizin gelecekte hedefledikleri mesleğe ulaşması açısından büyük önem arz ediyor. Kaliteli ve her anlamda donanımlı bir üniversite okumak için sınavlara sıkı bir şekilde hazırlanan ve  aynı zamanda motivasyonunu yüksek tutmaya çalışan öğrencilerimizin, emeklerinin karşılığını alabilmelerini ve yıllardır edindikleri bilgi ve birikimlerini sınava yansıtarak, başarılı olmaları en büyük dileğimizdir.
Büyük bir azim ve çabayla hazırlandığınız Yükseköğretim Kurumları sınavı, eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından biridir. Ruh ve beden sağlığınız her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğunu unutmadan bu sınava her türlü endişe ve kaygıdan uzak olarak girmelisiniz. Sevgi, saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak yol aldığınız şu günlerde heyecanınızı yürekten paylaşıyorum. Kendinize güvendiğiniz sürece aşamayacağınız hiçbir engelin bulunmadığına inanıyorum.
 
Sevgili gençler, yıllardır hazırlandığınız bu sınavda güzel bir neticeyi alarak, üniversite hayallerinizi gerçekleştireceksiniz. Sizler, bizim güvencemiz ve geleceğimizsiniz. Hayatın çok uzun süren ve umutsuzluğa düşülmemesi gereken bir süreç olduğunu unutmamalısınız. Her şeyin gönlünüzce ve güzel olmasını diliyorum.
Bu vesileyle bugüne kadar sizlerin yetişmesinde her türlü fedakarlığı üstlenen öğretmenlerinize, ailelerinize,  teşekkür ediyor, sınavda başarılar diliyorum." dedi.

Bu haber toplam 2448 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.