YÖK, İHRAÇLARI YENİDEN DEĞERLENDİRECEK

YÖK, İHRAÇLARI YENİDEN DEĞERLENDİRECEK

AK Parti Grup Yönetim Kurulu toplantısının en önemli başlıklarından birisi OHAL kapsamında çıkan 686 sayılı KHK ile üniversitelerden ihraç edilen 330 akademisyen oldu. Toplantıda söz alan AK Parti milletvekilleri, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye bu KHK’da çok ciddi mağduriyetler olduğunu söyleyip gereğinin yapılması için çağrıda bulundular. Konu ile ilgili bilgi veren Canikli, bu konuda çok eleştiri olduğunu, listenin yeniden değerlendirilmek üzere YÖK’e gönderileceğini, yanlışların düzeltileceğini söyledi.

Daha sonra YÖK’ten yapılan açıklamada da ihraç listelerinin üniversitelerde oluşturulan komisyonlar tarafından belirlendiği dile getirildi. YÖK yaptığı açıklamada ‘‘Yükseköğretimin kurumsal yapısı kadar akademi camiasının yetişmiş her bir ferdi de bilim hayatımız ve ülkemiz için değerli ve önemlidir. Gelinen süreçte Yüksek Öğretim Kurulu olarak konuya ilişkin yeni sorumluluklar üstlenme de dahil değerlendirmemiz sürmektedir.’’ denildi.

Mağduriyetleriyle gündem oluşturan bu son KHK’da Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden de 7 öğretim görevlisi ihraç edilmişti. Şimdi bu hocaların durumunun ne olacağı merak ediliyor.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2234 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum