YÖRESEL LEZZETLERİMİZ TBMM’YE GÖNDERİLDİ

YÖRESEL LEZZETLERİMİZ TBMM’YE GÖNDERİLDİ

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret başvurusu yaptığı ürünlerin tanıtım faaliyeti kapsamında, milletvekillerine takdim edilmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisine 600 paket 

 içinde Pazaryeri Bozası, Osmaneli Ayva Lokumu ve Osmaneli Nar Lokumu olan hediye paketleri gönderdi. Geçtiğimiz günlerde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Tescili yapılan Pazaryeri Helvasından sonra tescil için bekleyen ilimizin diğer yöresel lezzetlerinin tanıtımını yapmak maksadı ile hazırlanan paketler TBMM’de görev yapan tüm milletvekillerine ulaştırıldı. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş; “Yöresel ürünlerimizin ve ilimizin tanıtımını yapmak amacı ile hazırlamış olduğumuz 600 paket milletvekillerine takdim edilmek üzere TBMM’ye gönderilmiştir. Pazaryeri helvamızın ardından coğrafi işaret başvurusu yaptığımız diğer ürünlerin de tescil edilmesi amacı ile var gücümüzle çalışmaktayız. Coğrafi işaret tescillerinin ilimizin ekonomik anlamda kalkınmasına ve tanınırlığının artırılmasında önemli yer tuttuğu bilinci ile projemize gereken önemi gösteriyoruz. Coğrafi işaret tescili bekleyen ürünlerimizin milletvekillerine takdim edilmesi esnasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Bilecik Milletvekillerimiz Sayın Halil Eldemir’e ve Sayın Yaşar Tüzün’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.’’ dedi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1988 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum