YURT DIŞINDA STAJ İMKANI

YURT DIŞINDA STAJ İMKANI

Bilecik Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cebrail Avcı, 'AB Standartlarında Staj Olanakları İle Nitelikli Bir Geleceğe Yürüyüş' projesi kapsamında 15 öğrencinin yurt dışında staj yapma imkanı bulacağını açıkladı. 

Bilecik Mesleki Eğitim Merkezi AB proje koordinatörü Ercan Çakmak ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Müdür Avcı, öğrencilerin Macaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde çeşitli firmalarda staj yaparak yurt dışındaki iş hayatına ilişkin bilgiler edineceğini ifade etti. 

yurt-disinda-staj-imkanii2.jpg

Konuyla ilgili Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal’a bilgiler aktaran Avcı, şunları söyledi:

“2017 teklif çağrısı döneminde Bilecik Mesleki Eğitim Merkezi AB proje koordinatörü Ercan ÇAKMAK tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen AB Standartlarında Staj Olanakları İle Nitelikli Bir Geleceğe Yürüyüş projesi ile 15 öğrencimiz yurt dışında staj yapma olanağı bulacaktır. Öğrencilerimize stajları esnasında kendi alanlarında yurt dışı tecrübesi olan deneyimli öğretmenlerimiz refakat edeceklerdir.

13-28 Ocak 2018 tarihleri arasında Metal Teknolojisi alanından 5 öğrencimiz Macaristan Budapeşte'de Siemens firmasında kaynak eğitimi alacaklardır. Siemens Zrt işletmesi Macaristan'ın Budapeşte kentinde dünyanın sayılı büyük firmalarından Siemens Grubu'na bağlı olarak 2012 yılında faaliyete geçmiştir. Almanya'da alanında büyük bir başarıyla çalışan modeli, Siemens firmasının Macaristan'daki iştiraki, olan işletme mesleki eğitim öğrencilerine stajlar yaptırmaktadır. Siemens'te staj yapan öğrenciler, tam donanımlı iş yerinde ileri teknoloji ürünü makina ve ekipmanları kullanmaktadırlar.

12-25 Mart 2018 tarihlerinde de Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanından 5 öğrencimiz Romanya Bükreş'te Cotimanis Show Studio'da kuaförlük ve makyaj üzerine eğitim alacaklardır. Romanya'nın Bükreş kentinde hizmet veren Cotimanis Show okulu makyaj sanatı ve sırları alan başlığında olmak üzere; Güzellik Makyaj, Moda Makyaj, Tiyatro Makyaj, Özel Efektler-Makyaj, Vücut ve Yüz Boyama alanlarında çalışmaktadır. 

Yine Motorlu Araçlar Teknolojisi alanından da 5 öğrencimiz 9-22 Nisan tarihlerinde Çek Cumhuriyeti Prag'da Stredni Skola Centrum Odborne Pripravy Tecnickohospodarske'de Otomotiv Elektromekanikerliği  eğitimi  alacaklardır. SŠ - Centrum Odborné Přípravy Technıckohospodářské yani Ekonomik ve Teknolojik Mesleki Eğitim Merkezi 1950 yılında Çek Cumhuriyeti'nin önde gelen şirketlerinden olan CKD PRAHA adlı işletmenin eğitim merkezi olarak kurulmuştur. 

Bu eğitimlerden sonra merkezimiz öğrencilerine staj aldıkları alanda Europass Hareketlilik Belgesi verilecektir. Bu belge bireylerin sahip oldukları yeterliliklerin aday ülkeler dahil AB’de açıkça ve kolayca anlaşılmasını sağlamak ve bu sayede mezunların ve öğrencilerin istihdamını ve hareketliliğini arttırmak amacıyla Europass (Avrupa Pasaportu) oluşturulmuştur. Europass, kullanıcıların yeterlilik ve yetkinliklerini Avrupa ülkelerinde, açık ve kolay bir şekilde anlatabilmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.”

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2712 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum