ZABITADAN KASAP DENETİMİ

ZABITADAN KASAP DENETİMİ

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri işbirliğinde  şehirde faaliyet gösteren kasap marketler ile alışveriş merkezlerindeki kasap reyonlarında denetim yapıldı.

Sağlık ve hijyen açısından steril olması gereken yerlerin başında gelen et mamulleri satış alanlarında gerçekleştirilen denetimler kapsamında, ruhsat ve evrak kontrolünün yanı sıra, satışa sunulan et ve et ürünlerinin uygunluğu kontrol edildi.

Zabıta Müdürü Erdem Tetik ve Zabıta Memurları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yetkililerin katıldığı denetimlerde, fabrika satışı olan ve direk satımı gerçekleştirilen ürünlerin raf ömrünün uygunluğu, Gıda yönetmeliği kapsamında fermente işlem görüp görmediği bilgisinin yazılı olup olmadığı bilgisi kontrol edildi.

Denetimler kapsamında ayrıca; fiyat tarifelerinin olup olmadığı, et kesim raporu, açıkta tavuk etinin satışının olup olmadığı, iş yeri gerekli tesisatının olup olmadığı, çalışanların hijyen belgesinin olup olmadığı, iş yerinin genel temizliği, kullanılan malzeme ve ekipmanlarının temizliği ve yeterliliği gibi başlıklarda kontroller yapıldı.

Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güven içerisinde ürünleri temin etmeleri amacıyla gerçekleştirilen denetimlerin belirli aralıklarda gerçekleştirileceği bildirildi.

Yetkililer ayrıca herhangi bir konuda oluşabilecek olumsuz durumlara karşı 153 Alo Zabıta ve 174 Alo Gıda hatlarının aranması gerektiğini belirtti.

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1929 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum