ZABITADAN SERVİS DENETİMİ

ZABITADAN SERVİS DENETİMİ

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilimizde faaliyet gösteren M ve S plakalı servis araçlarına yönelik denetimler yapıldı.

Vatandaşlarımızın ulaşımda güvenli ve sağlıklı bir hizmet almaları amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde birçok başlıkta incelemeler yapıldı.

zabitadan-servis-denetimi2.jpg

Bilecik  Belediyesi  Özel  Servis  Araçları Yönetmeliğinin 17/10 maddesi ile Bilecik Belediyesi Şehir İçi Minibüsleri Yönetmeliğinin 17. maddeleri kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde;  servis araçlarının Belediyeden Özel Servis Aracı İzin Belgesi ve Güzergah İzin Belgelerinin olup olmadığı denetlendi.

Başta çalışma ruhsatı ve güzergah izin belgesinin olup olmadığını denetleyen ekipler, araçların  araç sürücülerinin ruhsat ve ehliyet kontrolü, araçların yolcu kapasitesinin kontrolü, araç içinin temizliği gibi konularda kontroller yapıldı.

Sürücü ve rehber görevlilerine uyarıların ve bilgilendirmelerin yapıldığı denetimde ayrıca sürücülerin yaşı, sahip oldukları sürücü belgeleri, yurt içi taşımacılığı sürücü mesleki yeterlilik belgesi, sürücülerin sağlıklı olduklarını gösteren Psikoteknik belgesi, bedeni olarak sağlıklı olduklarını gösterir belge, adli sicil kaydı belgeleri ve gerekli diğer dökümanların olup olmadığı incelendi.

zabitadan-servis-denetimi3.jpg

Zabıta Ekipleri tarafından yapılan denetimlerde yönetmelik maddesine aykırı olarak  servis yapan araç sahiplerine cezayi işlem uygulanmak üzere tutanak düzenlendiği bildirildi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2681 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum