'ZAMANINDA ÖDEYENLERİN SUÇU NE?'

'ZAMANINDA ÖDEYENLERİN SUÇU NE?'

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ‘Torba Kanun’ üzerinde konuşurken, sicil affını desteklediklerini belirterek, hükümete, “SSK, Bağ-Kur primini zamanında ödeyenlerin suçu ne?” diye sordu.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Torba Kanun konusunda CHP grubu adına bir konuşma yaptı. Tüzün, konuşmasında ekonominin krizden kurtarılması için getirilen önlemleri ve sicil affını desteklediğini belirterek, “Tamam ama SSK, Bağ-Kur primini zamanında ödeyenlerin suçu ne?” diye sordu.

Tüzün, konuşmasında, yatırımcının AK Parti iktidarına güvenmediğini, bu nedenle tedbirlerin kağıt üzerinde kalacağını vurgulayarak, iktidara, rejim değişikliği getiren anayasa değişikliğini geri çekmesi çağrısında bulundu.

Tüzün’ün, TBMM tutanaklarına yansıyan konuşması özetle şöyle:

“Bu tasarıda belki de en önemli madde 7'nci madde, bir muafiyet sağlıyor. Kuşkusuz olumlu bir madde ama bu maddenin yürürlüğe girmesi, kanun olarak kabul edilmesi, vatandaşa veya esnafa yansıması direkt anlamda doğru olmayacaktır çünkü siz bir sicil affı gündeme getiriyorsunuz. Bu sicil affından birçok vatandaşımız, yurttaşımız, esnafımız kuşkusuz faydalanacaktır ama bugüne kadar SSK'sını, BAĞ-KUR'unu, vergisini zamanında, doğru ve dürüst bir şekilde ödeyen esnafımızın kabahati ne olacak? Ona ne muafiyet sağlıyoruz? Yani sicili bozulanları affediyoruz, evet affedelim ama dürüst ve namuslu bir şekilde esnaflık görevini yerine getiren; vergisini, SSK'sını, BAĞ-KUR'unu, vergisini ödeyen bir vatandaşa, bir esnafımıza hangi kolaylığı sağlıyoruz? Sağlamıyoruz.

Dolayısıyla, esnafımıza, ticaret erbabımıza bir kolaylık sağlamayacaktır. Çünkü yatırım noktasında vatandaşımız, esnafımız bugünkü hükümete, bugünkü AK Parti iktidarına güvenmiyor. Güvenmediği için de bu paket, bu çıkarılan kanunlar sadece kağıt üzerinde kalacaktır."

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2668 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum