BAKICI PROJELERİNİ AÇIKLADI

BAKICI PROJELERİNİ AÇIKLADI

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde Ak Parti'nin tekrar aday olarak açıkladığı Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, projelerini açıkladı....

A+A-

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde Ak Parti'nin tekrar aday olarak açıkladığı Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, projelerini açıkladı. Yaklaşık 1500 kişiye 'Yapacak daha çok işimiz, kazandıracak daha çok hizmetimiz var' diyerek 2019-2023 hizmet müjdelerini açıklayan Başkan Bakıcı: 'Hizmet için buradayız' dedi. 

Grand Çalı Otel'de düzenlenen programda 21 proje açıklayan Başkan Bakıcı, bu projelerin 9 tanesini ise videolu olarak detaylı şekilde anlattı.  Hal Alışveriş Merkezi ve Meydanı, Kapalı Yüzme Havuzu, Katlı Otopark, Organik Tarım Temalı Trafik Eğitim Parkı, Bilim Sanat Merkezi, Milli Mücadele ve İnönü Savaşları Müzesi, Mobil Kanser Teşhis Aracı, Yöresel Bozüyük Lezzetleri Markalaşma Desteği ile Güneş Tarlası Projeleri'ni detaylı bir şekilde anlatan Başkan Bakıcı: 'Bizler hizmet etmek için buradayız. Tek gayemiz; şehrimizin ruhuna katkı sağlayacak, onu besleyecek bir rüzgâr estirmek. Biz, bu rüzgârın peşindeyiz. Ve bu rüzgarı hız kesmeden estirmeye devam edeceğiz.' dedi. 

'BU BAŞARI TAKIM BAŞARISIDIR'

Başkan Bakıcı konuşmasında şunları ifade etti: 'Günümüz ifadesi ile “İnsan şehrinin aynasıdır.” İşte bizler böyle bir medeniyetin, böyle bir anlayışın, böyle bir tasavvurun peşindeyiz.  “Şehir değişirse hayat değişir” diyerek çıktığımız bu hizmet yolunda her daim asıl amacımız, insanımızın hayatını güzelleştirmek üzerine oldu. Son beş yılda gerçekleştirdiğimiz 160 projenin her biri bugün hayatımıza hizmet eden birer güzellik oldular. 

Her iş gününü, gecesini gündüzünü, mutlu insanların şehrini gerçek kılmak içi planlayan, hizmet üreten ve yaşama sunmak için gecesini gündüz kılan, tüm mesai arkadaşlarıma huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Her biri ile gurur duyuyorum.

Ve siz değerli dava arkadaşlarım. Her birinize gönülden verdiğiniz emekleriniz için, sınırsız desteğiniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızın değerli temsilcileri, sizlerle birlikte istişare içinde bu hizmetleri gerçek kıldık.  Göstermiş olduğunuz ilgi ve desteğinize bir daha buradan teşekkür etmek istiyorum. Bu başarı tek başına bir Fatih Bakıcı başarısı değil. Bu başarı bir takım başarısıdır. Bu başarı ailelerimizle birlikte var ettiğimiz bir başarıdır.

bakici3.jpg

'MUHALEFETİN SÖZLERİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUM'

Muhalefetin 5 yılda “160 proje olmaz” sözlerini memnuniyetle karşıladığımızı ve şaşkınlıklarını anladığımı özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü 90’lı yılların zihniyeti ile bu hizmet hızını anlamak inanın ki kolay değil. İşin sırrı; ilçesine inanmış, sandıktan aldığı yetkinin sorumluluğunu taşıyan, gecesini gündüz kılarak 5 yılı 30 yıl gibi çalışan Bozüyük severlerde saklı. Çünkü bu topraklar Atatürk’ün de dediği gibi “Bir milletin makus talihinin değiştiği” topraklar. Hamurunda diriliş ruhu olan bu topraklar kendi talihini, kendi kaderini değiştiremez mi Değiştirdi ve değiştirmeye de devam edecek inşallah.

'DAHA FAZLASINI BİRLİKTE MÜMKÜN KILACAĞIZ'

Belediye olarak gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Ama Bozüyük’te fark yaratan bir güç daha vardı. Neydi o? Devletimizin gücünü, Bozüyük’ün gücü yapmayı başardık. Genel yerel işbirliği sayesinde ilçemizin yatırım kaynaklarını en üst seviyeye çıkarttık. Artarak da devam edecek inşallah. Yüksek Hızlı Tren,  İşte 724 konutluk TOKİ evleri. Üniversitemiz,  2 milyonTL kamulaştırma bedeli ödeyerek Sağlık Bakanlığımıza devrettiğimiz  arsa üzerine kurulacak yeni şehir hastanemiz. 3 hastanemiz bir yerden hizmet verecek artık. Ve  11 okulumuz . Yine devletten ilçemize hibe kaynaklarıyla kazandırdığımız, kent ormanımız ve kapalı spor salonumuz. Bizler hizmeti de hizmete kaynak bulmayı da Bozüyük olarak öğrendik artık. Daha fazlasını yine birlikte mümkün kılacağız. 

Önceki dönem Milletvekilimiz Sayın Halil Eldemir’e Bozüyük adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Yine bu dönemde de dirsek temasımız devam edecek inşallah. Bu dönem yine çok güçlüyüz. Çünkü hem yerel hem genel tecrübesi ile 3 dönem Bilecik Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz Sayın Selim Yağcı ile hizmet yolunda yan yana yürüyeceğiz. İl Başkanımız Sayın Fikret Karabıyık, İlçe Başkanımız Sayın Hüsnü Ersoy, Bilecik Belediye Başkanımız  Sayın Nihat Can ve tüm parti teşkilatımızla  gecemizi gündüz yapmaya devam edeceğiz.

bakici4.jpg

'BAŞIMIZ DİK ŞEKİLDE SEÇİM DÖNEMİNE ADIM ATIYORUZ'

Büyük bir mutlulukla, söylediklerimizden daha fazlasını şehrimize kazandırmış olmanın gururu içinde, başımız dik, anlımız ak bir şekilde yeni seçim dönemine adım atıyoruz. İnşallah yeni beş yıllık hizmet dönemimiz, Bozüyük’ün örnek alınacak yılları olacak.  Gönülden gönüle sevgilerin büyüyeceği bir hayat inşa edeceğiz. Yine birlikte, yine el ele, yine omuz omuza. Kimsesizin kimi olmaya, dertleri azaltıp, mutlulukları çoğaltmaya devam edeceğiz.

'NELER YAPACAĞIZ?'

Her kesimden ama her kesimden insanımızın hayatına dokunacak projelerle yeni bir döneme başlıyoruz. Neler yapacağız. Projelerimizden bazılarını maddeler halinde sıralayarak başlamak istiyorum.

1-Güneş Tarlası Proje 

2-Hal Alışveriş Merkezi, Meydan Düzenlemesi ve Otoparkı

3-Katlı Otopark

4-Bilim ve Sanat Merkezi

5-Kapalı Yüzme Havuzu

6-Milli mücadele ve İnönü savaşları Müzesi

7-Organik Çiftlik Temalı Trafik Eğitim Parkuru

8-Organik Yöresel Ürünlerimize Pazarlama ve Markalaşma Desteği

9-Mobil Kanser Tarama Aracı

10-Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi ve Otopark Projesi

11-Atış Poligonu

12-Engelli Rehabilitasyon Merkezi

13-Her Okula Müzik Odası

14-İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için ücretsiz tam gün kreş 

15- Emeklilerimize hizmet verecek olan İkinci Bahar Kıraathanesi. 

16-Dodurga Barajı çevre düzenlemesi ve Olta Balıkçılığının yaygınlaştırılması

17-Sivil Mimari Yapıların Restorasyonu ve İşlevlendirilmesi

18-Sofular Yaylası Gençlik Kampı

19-Roman Şenliği

20-Şehir içi trafiği rahatlatacak akıllı trafik sistemi

21-Kent ormanında yapılacak olan Hayvan Barınağı

İfade ettiğim bu projeler gelecek 5 yılın ön müjdeleri. Tüm projeleri buradan tek tek anlatmayacağım. 5 yılda 160 projeyi hayata geçiren bir belediyecilik anlayışının, ikinci beş yılda anlatacakları da daha az olmayacaktır. Her bir projemizi hazırladığımız dokümanlar ile sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz.

Bugün sizlerle 9 ana Bozüyük projesini detaylandırarak paylaşmak istiyorum. 

bakici5.jpg

HAL ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE MEYDANI

4000 m2 alan üzerine inşa edilecek bu proje ile Bozüyük’e yakışacak, ilçe insanımızın tüm sosyal ihtiyaçlarının tamamlanacağı bir AVM’yi gerçek kılacağız.

1600m2 alanda alışveriş merkezimiz olacak  Sinema salonları, fastfood alanları, çocuk eğlence alanları ve kafeteryasıyla, oyun eğlence alanıyla her yaş grubumuzun beklentilerine cevap verecek muazzam bir proje geliyor.

Meydanı ve 150 araç otopark  kapasitesiyle hayata geçecek bu proje; ilçemize canlılık, hareket, istihdam ve yaşam enerjisi katacak.

Vizyon filmlerini ülke insanımızla aynı anda izleyeceğiz, markalarla aynı anda buluşacağız. Ana kentlerde gençlerimiz hangi imkanlara sahipse ilçe gençliğimde ona sahip olacak. Bunu istememizden daha doğal ne olabilir ki? İstedik, projelendirdik ve gerçek olacak inşallah.

KAPALI YÜZME HAVUZU

Son billboardlarda müjdesini vermiştik. Devletimizin gücünün ilçemizin gücü olduğunu kanıtlayan dev bir proje daha.. Milletvekilimiz Sayın Selim Yağcı’nın gayretleriyle ilçemize sunduğumuz önemli bir proje bu.

İşte 3500 m2  alan üzerine inşa edilecek yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuz. Modern mimarisi ve iç donanımı ile tam bir spor yaşam merkezi. Seyirci tribün alanı, dinlenme alanı, çocuk spor alanı, hamamı, saunası ve kafeteryası ile  yeni nesil bir Bozüyük projesi daha izliyoruz.

Bozüyük’e sporla iç içe bir yaşam sunacağız. Konuşmamın başında ifade ettiğim gibi; Şehirler insanının aynasıdır. Bizlerin gençliğinde olduğu gibi, çocuklarımız toprak alanlarda, boş arazilerde  top koşturmasın istiyoruz.  Tenis kortu, yüzme havuzu, spor salonu için lüks hizmetler demesinler istiyoruz. Bizler gençken tanışamadık bu hizmetlerle. Ama şimdi onlarla birlikte bizlerde bu hizmetleri keyifle kullanıyoruz.
Gençlerimizi bu mekanlarda, ülkemizi temsil edecek yeni yıldız sporcular olarak yetiştirebilmek ,hepimiz için bir gurur vesilesi olacak. 

KATLI OTOPARK

Bozüyük’te otopark artık bir ihtiyaç. Gelişen şehir yaşamının doğal bir sonucu olarak karşımıza çıkan bu ihtiyaca cevap verecek projeler geliştiriyoruz. 300 araç kapasitesine sahip bir katlı otopark projemiz var. Hal projemizde planladığımız 150 araçlık otopark ile toplam 450 araçlık kapalı otopark çözümü sağlanmış olacak. Şehrimize, trafiğe nefes aldırmış olacağız.

Yine trafiği rahatlatacak akıllı kavşak uygulamalarımızla da trafiğe yönelik çözümlerimiz etkin bir şekilde devam edecek.

ORGANİK TARIM TEMALI TRAFİK EĞİTİM PARKI

Ağaç yaşken eğilir der atalarımız. Ve hepimiz için dile getirilen bir atasözüdür. Bu proje işte bu ideale hizmet edecek Türkiye’ye örnek olacak bir proje.
Dünyanın teknoloji ile sardığı gençlerimiz artık sebzeyi, meyveyi bilgisayar oyunlarında yetiştiriyor. Çocuklarımız tabi ki günümüz teknolojisi ile yetişecekler ama bir yandan da yaşamın gerçeği ile de buluşmalılar. Çileği koklamalı, domatesi sulamalı, meyveyi dalından koparabilmeli, doğal olanı da öğrenebilmeli.

İşte bu proje aslında bir çocuk çiftliği.  İçinde yolları olan, trafik kurallarını barındıran bir çocuk şehri. Orada hem toprağa dokunacaklar, hem trafik kurallarını öğrenecekler. Yaşayarak, deneyimleyerek doğayı ve şehir trafiğini içselleştirecekler. Trafikte saygılı , kurallara riayet etmeyi toplum düzeni sayacak bir nesil ,bu proje ile Bozüyük’te yetişmeye başlayacak.

BİLİM SANAT MERKEZİ

Az önce ifade ettiğim gibi milenyum nesli ile bir arada yaşıyoruz. Onları anlamak, ihtiyaçlarına cevap vermek, içlerindeki enerjiyi bilime ve sanata yönlendirme gerekliliğini sorumluluk olarak kabul ediyoruz.

İşte bu proje bu düşüncenin ürünü. 3500 m2 alan üzerine inşa edilecek bir Bilim Sanat Merkezi. Çocuklarımız nasıl doğayı ve yaşamı deneyimleyerek öğrensinler istiyorsak bilimi de sanatı da görerek, tecrübe ederek, öğrenimlerine katsın itiyoruz. Bu proje aynı zamanda bir yetenek keşfetme merkezi. Resim ve müzik atölyelerinde de sanata eğilimi olan gençlerimizi keşfedeceğiz.

Merkezimizde başka neler olacak? Akıl oyunları ,Robotik  kodlama , biyoloji, kimya , ahşap ve tasarım atölyeleri olacak. Deney odalarında ise atölyede öğrendiklerini uygulayarak bilimin sırları içinde yolculuğa çıkacaklar. Kütüphanesi, kafeteryası gibi tüm sosyal donatı alanlarını barındıracak.  Geleceğin bilim adamları işte bu odalarda keşfedilecek.

7D sinema ve 3D sınıfını da buradan vereceğim müjdeler arasında. 

bakici3.jpg

MİLLİ MÜCADELE VE İNÖNÜ SAVAŞLARI MÜZESİ

Her şehrin bir tarihi, her coğrafyanın üzerine kazınmış bir hikayesi vardır.  

Bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk müjdesinin verildiği topraklar. 

Bu topraklar milli mücadele yıllarında işgale dur diyen, büyük taarruzun ön ayak seslerinin duyulduğu topraklar.

Batı cephesi komutanı İsmet İnönü’nün “Bozüyük yanıyor” diye telgraf çektiği , akabinde İnönü zafer müjdesini verdiği topraklar.

İnönü savaşında, dört bir taraftan gelerek bu ülke için toprağa düşen nice şehitlerimizin iç içe yattığı şehitliğimiz işte bu destanın emaneti

İnönü zaferleri müzemiz bu topraklarda yükselecek ama ülkemizin müzesi olacak. Türkiye ; tarihini görmeye gelecek. Milli eğitim bakanlığımızla yapacağımız ortak çalışma ile tüm gençlerimiz kurtuluş savaşımızın kırılış noktası olan bu topraklarda, kurtuluşu anlamaya gelecek. 

Akpınar şehitliğimizin yanına inşa edilecek  bu müzemiz ,4360m2 alan üzerine yerleşecek. Teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanılarak hazırlanacak. Sergi salonları, 220 kişilik çok amaçlı salona sahip olacak müzemiz aynı zamanda bir kültür merkezi olarak hizmet verecek. Bir çok etkinliğimize ev sahipliği yapacak olan mekanımız yeni buluşma noktalarımızdan biri olacak. Hediyelik eşya objelerimizi geliştirecek, ayrılan ziyaretçilerimizle bizden bir parçayı dünyanın dört bir yanına ulaştırmış olacağız.

Çevre düzenlemesi ve anıtlar ile şehitliğimiz de hak ettiği görsel güce sahip olacak. Bu proje ile tarih ve kültür turizm pastasında Bozüyük’e önemli bir yer kazandırmış olacağız.

Yeniden tekrarlamak istiyorum. Önümüzdeki yeni dönem de Bozüyük’ün her kesimine yönelik projelerle kazandırmaya odaklanacağız. İlk beş yılda hizmet mahrumiyetimizi gidermek için ilçe eksiklerimiz üzerinde bir inşa süreci yaşadık. Alt yapı ve üst yapı hizmetlerimiz artık rutinine girdi.

Şimdi hız kesmeden daha özel çalışmalara başlıyoruz.

Halk sağlığını gözeterek geliştirdiğimiz bu proje her hanemizi ilgilendiren çok özel bir çalışma. Kanser Tarama Merkezini vatandaşımızın ayağına getiriyoruz.  Nasıl getiriyoruz?

ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK OLAN MOBİL KANSER TEŞHİS ARACI

Bu projeyi özellikle çok önemsiyorum. Çünkü erken teşhisin hayat kurtaracağı bir konudan bahsediyoruz. Sağlıktan bahsediyoruz. Mahalle mahalle dolaşarak, köy köy gezerek ayağınıza kadar gelecek bu araç önemli bir çalışma gerçekleştirecek. Konusunda uzman sağlık kadrosu gözetiminde sağlık taramanız gerçekleştirilecek.

Burada devlet kaynaklarından bir daha destek alacağız. Bakanlığımız bu araç için 525.000 değerinde mamografi cihazını Bozüyük’e hediye edecek. Sözümüzü aldık.  Şimdiden ilçemiz için hayırlı olsun diyorum.

YÖRESEL BOZÜYÜK LEZZETLERİ MARKALAŞACAK

İlçemizin çok önemli tatları var. Hatta bazıları sadece bizde var. Bu dönem yöresel tatlarımız için marka geliştirme çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Salçamız, pancar pekmezimiz, poy biberimiz, kanber biberimiz, turşu çeşitlerimiz için pazarlama desteği verecek, girişimcilerimizi teşvik edeceğiz. Ev kadınlarımız aile bütçelerine katkı sağlayacak. Evlerimiz birer gıda atölyesine dönüşecek. Ev hanımlarımızın evlerinde üretecekleri ürünleri, belediye olarak satın alacak ve ilk olarak belediye işletmelerinde satışını organize edeceğiz. 

Akabinde ülke genelinde satış pazarlama ağı için gerekli projelendirmeleri yapacağız. Hanelerimiz kazanacak, Bozüyük kazanacak, lezzetlerimizi önce Türkiye sonra dünya tadacak. Biliyorum ki Bozüyük kazanmak istiyor. İşte kazanmak için işte hep birlikte  çalışmamız gerekiyor.

ÜCRETSİZ SU MESELESİ

Ben bir esnaf çocuğuyum. Küçük yaşlardan itibaren ticaretle doğal olarak hep iç içe oldum. Öğrendiğim bir şey varsa o da kaynaklar hep sınırlıdır. İyi kullanmak gerekir. Öğrendiğim ikinci husus  senin olmayanı harcamak kolaydır. Senin olmayanda  hak vardır. İsraf edilemez. Öğrendiğim diğer konu ise her zaman yasa ne diyorsa ona uymak bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak boynumun borcudur. Kanuna karşı gelmeyiz. Maalesef bu günlerde konuşulan ve sen yap, sen olur dersen biliyoruz ki yaparsın denen  bir vaat var.

Ücretsiz su. Huzurlarınızda bu konuya bir açıklık kazandırmak istiyorum. 

Ekibimizle birlikte bu konuyu araştırdım. Hukuki alt yapısını incelettirdim. Şimdi sinle konuyu birlikte irdeleyelim.

10 Tona kadar su ücreti alınmaması gibi bir uygulamanın maalesef yasal bir dayanağı yok. 2002 yılında çıkan 4736 sayılı kanun derki “kamu kaynakları, kamu zararı oluşturacak şekilde kullandırılamaz” Bizler Bozüyük olarak hiçbir zaman, hiçbir şart altında yasalara karşı durmadık. Duranın da yanında olmadık. Yani yasa gereği, kanunen su parası alınmak zorunda. Ben sizi kandıramam.

Peki nasıl yapacağız.

bakici4.jpg

GÜNEŞ TARLASI PROJESİ

İşte size üretip alınteri dökeceğimiz ve kazandığımızı harcayacağımız, Bozüyük’e helal olacak çözüm. 

Dünya var oldukça bitmeyecek tek enerji olan Güneşi Bozüyük’e hizmetkar kılacağız.. Bozüyük güneş ekip, güneş toplayacak. Biz kazanacağız, enerjimizi biz üreteceğiz, biz kullanacağız. Bozüyük doğamız, bunun için biçilmiş kaftan.

Gerekli tüm çalışmaları tamamladık. İlgili bakanlıklarımızla görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Devlet destekli, çevreci, temiz enerji. Bunun için yapmamız gereken tek şey, kolları sıvamak

Bizler hizmet etmek için buradayız. Tek gayemiz; şehrimizin ruhuna katkı sağlayacak, onu besleyecek bir rüzgâr estirmek. Biz, bu rüzgârın peşindeyiz. Ve bu rüzgarı hız kesmeden estirmeye devam edeceğiz.

Böylelikle 9 tanesi videolu olmak üzere ilk 21 projemizi paylaşmış olduk. Seçimlerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kazanan Bozüyük olsun biz olalım inşallah diyor,  hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.' dedi. 

Diğer yandan programda AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy'da konuştu. İlçe Başkanı Ersoy konuşmasında 31 Mart seçimlerini Allah'ın izniyle kazanacaklarını ifade ederek: 'Her zamanki gibi birileri konuşacak Ak Parti yapacak.' dedi. 

'BAKICI'NIN ARKASINDAYIZ'

Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı'da, Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte ilk önce İstanbul'un daha sonra ise Türkiye'nin kaderinin değiştiğini ifade etti. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunlara da değinen Milletvekili Yağcı, 15 Temmuz'un ardından ekonomik olarak da bir operasyon yapıldığına dikkat çekerek: 'Başka bir ülkede bunlar olsaydı tutardı. Ama bizim ülkemizde bizim milletimiz sayesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde birliğimiz sayesinde bunları aştık' dedi. Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Yağcı, daha sonra Ak Partili belediyelerin yaptıkları hizmetlerden bahsetti. Bizim yaptıklarımızı birileri hayal bile edemez diyerek konuşmasını sürdüren Milletvekili Yağcı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın projelerinin arkasında olduğunu ifade ederek destek sözü verdi.

Bu haber toplam 4531 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum