Belediye, haberimizi teyit etti “1 Ocak’tan sonra yaptırılacak”

Belediye, haberimizi teyit etti “1 Ocak’tan sonra yaptırılacak”

Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık, ‘Bozüyük bu iddiayı konuşuyor’ başlıklı haberimize ilişkin açıklamalarda bulundu. Haberimizi teyit eden Başkan Yardımcısı Fındık, kaza yapan itfaiye aracının 1 Ocak’tan sonra yaptırılacağını açıkladı. 

A+A-

Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık, ‘Bozüyük bu iddiayı konuşuyor’ başlıklı haberimize ilişkin açıklamalarda bulundu. Haberimizi teyit eden Başkan Yardımcısı Fındık, kaza yapan itfaiye aracının 1 Ocak’tan sonra yaptırılacağını açıkladı. 

Bilindiği üzere; Bozüyük Belediyesi’ne ait bir itfaiye aracının geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleşen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenliklerine giderken kaza yaptığı, aracın o tarihten beri neden tamir ettirilmediğine dair iddiaların yer aldığı “Bozüyük bu iddiayı konuşuyor” başlıklı haberimiz hem gazetemizin manşetinde hem de haber sitemizde yayınlandı. Haberimizin ardından beklenen açıklama Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık’tan geldi. 

Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık, gazetemize yaptığı açıklamada, haberimizin doğru olduğunu ve kaza yapan aracın 1 Ocak’tan sonra tamir ettirileceğini ifade etti. Mahmut Fındık, bahse konu itfaiye aracının kaza yapmasının itfaiye hizmetinin sunulmasında herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermediğini belirterek, “Olası bir yangın veya kaza karşısında eksiğimiz yoktur. 7/24 Bozüyük halkının hizmetindeyiz.” dedi.

Kaza yapan itfaiye aracının tamiri için ihale şartlarının yerine getirildiğini ve 1 Ocak’tan sonra gerekli tamiratın yapılacağını bildiren Fındık, açıklamasında, şunları kaydetti:

“11 DY 723 plakalı aracımız en son yapılan Söğüt Şenliklerine resmi görevli olarak giderken kaza yapmıştır ve araç devrilmiştir. Dolayısıyla devrilen bu araç İzmir’den satın alındığı firmaya kurtarıcı vasıtasıyla götürülmüştür. Bu araç 9 ton su ve 1 ton köpük kapasiteli bir araçtır. Bu araç bizim itfaiyemizde toplamda 5 tane yangın söndürücü ile birlikte kullanılan araçlardan bir tanesidir. Daha çok çevre köylerimizde kullandığımız bir araçtır. 

Şu anda itfaiyemizde 4 tane daha aracımız mevcuttur. 1 ton su kapasiteli daha çok yüksek binalar için gerekli olan 18 metre merdivenli bir araç, 5 ton su kapasiteli bir araç, bir arazöz 5 ton su kapasiteli, 1 tane kargo 6 ton su kapasiteli olmak üzere 4 adet aracımız kullanımdadır. 1 tane de acil kurtarma aracımız vardır o da 300 litre su ve 60 litre köpük kapasitelidir. Bu kaza yapan araç dışındaki araçlar zaten bizim için yeterli. Kaldı ki Bozüyük Belediyesi itfaiyesi çevre ilçeler hatta iller içerisinde çok kapasiteli bir itfaiyedir. Sadece yangınlarda değil kazalarda kurtarma işlemleri de Bozüyük itfaiyesi tarafından yapılmaktadır. 

Olası bir yangın veya kaza karşısında eksiğimiz yoktur. 7/24 Bozüyük halkının hizmetindeyiz. Haberde yazılanlar doğrudur ve bu bilgileri vermek istedik. Ben ilginiz için teşekkür ediyorum. 

Aracın yapılamamasının sebebi ise ilgili ödenek yok. Bozüyük Belediyesi’nin parası var ancak bütçe içerisinde o meblağ olmadığı için yeni yılı bekliyoruz. 1 Ocak’tan itibaren zaten ihale şartları oluşturulmuş ilgili evraklar tamamlamıştır ve 1 Ocak’tan itibaren ihalesi yapılarak araç yaptırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 6160 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler