'GÜÇLÜ OLACAĞIZ'

'GÜÇLÜ OLACAĞIZ'

Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Programda konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı:...

A+A-

Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Programda konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı: 'Millet olarak yolumuz bellidir. Güçlü olacağız, bir olacağız, birlik olacağız.' dedi. 
Etkinlikler, 4 Eylül Salı günü saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreni ile başladı. Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bkm. Yüzbaşı Murat Günhan ile Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

kurtulus-(9).jpg
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam eden programda ayrıca, şiirler okundu, mehteran takımı ile Bozüyük Belediyesi halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Son olarak Halk Eğitim Merkezi müzik grubu tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi. 
Programda konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, ülkemizin her köşesinin bugünlerde ayrı bir heyecan içinde olduğunu ifade ederek: '30 Ağustos Zafer Bayramımızı ülke olarak kutladığımız bu günler, aynı zamanda ilçe ve illerimizin de düşman işgalinden kurtulduğu günler.' dedi. 

kurtulus-(33).jpg
'BOZÜYÜK'TE BAYRAM VAR'
'Bugün güzel ilçemiz, Bozüyük’ümüz de bayram var.' diyen Belediye Başkanı Fatih Bakıcı: 'Yerel kurtuluş günümüz olan 4 Eylül’ü hep birlikte idrak ediyoruz. Dağımıza, kayamıza, toprağımıza al kanlarıyla nice destan yazmış ecdadımızı yad ediyor, rahmet ve minnetle anıyoruz.
Biliyorsunuz ki; bu topraklar, Türk Milletinin makûs talihinin yenildiği topraklardır. Bu topraklar, Cumhuriyetin ayak seslerinin müjdecisi olan topraklardır. işgal kuvvetlerine geçit vermeyen nice civan merttin şehadetlerinin kabul edildiği topraklardır. Düğüne gider gibi şehadete koşan kahraman ordumuzun evlatları, şimdi bağrımızda Akpınar Mahallemizde bulunan İnönü Şehitliği’nde  bizimle birlikteler, bize emanetler.

kurtulus-(59).jpg
'İŞTE BU RUHTUR'
Aziz milletimizin 1071’de başlattığı şanlı yürüyüşü büyük taarruzla güçlendirerek Cumhuriyetimizin kuruluşu ile taçlandırması “Ya İstiklal, Ya İzmihlal” tercihi ile baş başa kalan bir milletin neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin tüm dünyaya ilanı olmuştur. Sultan Alparslan’ın “Şehit olursam üzerimdeki bu beyaz elbise kefenim olsun, zaferi kazanırsak istikbal bizimdir” sözleri ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Biz, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş ve olmaya devam edecek bir Milletiz.” sözlerindeki vurgu aynıdır. Zaman farklı, komutan farklı, düşman farklı ama kan aynı kandır. Esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden şehitlik mertebesini kendisine şeref madalyası olarak gören Ruh İşte Bu Ruhtur.

kurtulus-(83).jpg
96 yıl önce verilen İstiklal ve İstikbal mücadelesinin bir benzerini bugün de aynı ruh ve inançla millet olarak 15 Temmuz’da hep birlikte gösterdik. Ve hep birlikte bir daha gösterdik ki; bu vatan evlatlarının en sevdiği içecek şehadet şerbetidir.
'15 TEMMUZ ANADOLU OLDUĞUMUZUN İLANIDIR'
15 Temmuz; “biz” olduğumuzun, yürek yüreğe olduğumuzun, omuz omuza verdiğimizin, Türkiye olduğumuzun, millet olduğumuzun, “vatan” ekseninde durduğumuzun, Anadolu olduğumuzun ilânıdır. “Vatan” kavramının 21. yüzyıla taşınan anlamıdır.
15 Temmuz; Kûtu’l-Amare’de, Gazze’de, Balkanlar’da, Kafkaslar’ da, Sarıkamış’ta, Medine’de ve İnönü’de verdiğimiz mücadeleyi devam ettirdiğimiz gecedir.

kurtulus-(82).jpg
Bu, bizim için, milletimiz için bir kaderdir. Çağlar boyu asla ağlamayan, korku ile diz çökmeyen, başkalarının tarihine sığınmayan, yüzyıllardır bu topraklarda şehit verenler için bir kaderdir.  Bu millet vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşma erdemi gösteren necip bir millettir.
Millet olarak yolumuz bellidir. Güçlü olacağız, bir olacağız, birlik olacağız.
 Diyorum ki; Al bayrağımız vatan toprakları üzerinde ebediyete kadar dalgalansın.
Diliyorum ki; İstiklal marşımız, her daim gür bir sesle, heyecan dolu bir sesle yankılansın.
Milletimiz barış dolu bir dünyada, insanlıkla beraber ebediyete kadar yaşasın.
Bu vesile ile Zafer Bayramımız ve 4 Eylül Kurtuluş günümüzü yürekten kutluyor, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet; gazilerimizi şükranla anıyorum.' dedi. kurtulus-(74).jpgCumhuriyet Meydanındaki programa Kaymakam Hasan Yaman, Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı, asker erkan, bazı kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlama programı daha sonra öğle namazı öncesinde Merkez Kasımpaşa Cami'inde şehitlerimiz için Mevlidi Şerif okunarak namaz sonrasında cami cemaatine pilav ikramı yapıldı.

4-eylul-kutlama-torenleri-2018--14.jpg
 

Bu haber toplam 2647 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.