Çiftçiler bu sene fiyatlardan memnun

Çiftçiler bu sene fiyatlardan memnun

Tarım ve Orman Bakanı ile Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı tarafından geçiğimiz hafta açılışı yapılan Osmaneli Belediyesi Haline ürünler gelmeye başladı. Osmaneli’de karpuz hasadının başlamasıyla üreticiler satış için Karpuzlarını hale getiriyorlar.

A+A-

Tarım ve Orman Bakanı ile Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı tarafından geçiğimiz hafta açılışı yapılan Osmaneli Belediyesi Haline ürünler gelmeye başladı. Osmaneli’de karpuz hasadının başlamasıyla üreticiler satış için Karpuzlarını hale getiriyorlar. Karpuz sezonu alım fiyatlarıyla çiftcimizi de memnun ediyor. Osmaneli Belediyesi olarak yatırımı tamamlanan Toptancı Hali birçok alıcının Osmaneli’yi tercih etmesini ve pazarın hareketlenmesini sağladı. 30 işyeri ile hizmet veren halin yanı sıra, bu yıl oluşturulan kalıcı karpuz pazarı,

Traktörler için yapılan kapalı alan ile ürünleri güneşten ve diğer etkenlerden de koruyor. Çiftçiler ve alıcılar için sağlanan resteurant son derece makul fiyatlarla halka hizmet ediyor.

ciftciler-bu-sene-memnun1.jpg

Osmaneli'de karpuz ekili alan 12.000 -15.000 dönüm arası. Karpuz rekolitesi ise 100.000 - 120.000 Ton arası. Şu an fiyatlar 1,00 -1,50 TL/Kg arasında değişiyor. Karpuzda çiftçinin yüzü gülerken, kavun, şeftali ve diğer ürünlerde de iyi fiyatlarla pazar oluşuyor. Osmaneli Belediyesi Toptancı Hali çiftçinin ürünlerinin daha iyi fiyatlarla satılması için büyük katkı sağladı. Alıcılar devlet garantisinde direk üreticilerle temas sağlıyor.

Tarım Kredi Kooparatifleri, BİM, A101, MİGROS, CARFURSA, ŞOK vb. büyük marketler Toptancı Halinden ürün alıyor. Osmaneli Toptancı Hali çifçiler için büyük bir güç oldu.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, "Tarım ve çiftçilerimiz için yaptığımız yatırımların katkı sağladığını görmek bizi mutlu ediyor. Sadece Osmaneli çitcisinin değil Bilecik ve çevre ilçelerinde ürünlerinin pazarda olduğunu biliyoruz. Yöresel Ürün Üretme Tesislerimiz, Mezbaha Tesislerimiz, Toptancı Halimizle belediye olarak çiftçimize destek oluyoruz. Çok yakında büyük ölçekli soğuk hava deposu inşa ederek yine çiftçimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Osmaneli Belediyesi tüm yatırımları ve projeleri ile örnek belediyedir"dedi.

Bu haber toplam 4731 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum