HALEP'E İLK TIR YOLA ÇIKTI

HALEP'E İLK TIR YOLA ÇIKTI

Halep’te yaşanan insanlık dramı ve devam eden iç savaş ile ilgili olarak Bozüyük Kent Konseyi tarafından organize edilen toplantıda siyasiler, bürokratlar...

A+A-

Halep’te yaşanan insanlık dramı ve devam eden iç savaş ile ilgili olarak Bozüyük Kent Konseyi tarafından organize edilen toplantıda siyasiler, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi. Yardım tırının yolcu edilmesi sırasında konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, çocuklar uyurken susulur, ölürken değil diyerek yardım eden herkese teşekkür etti.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Bozüyük Jandarma İlçe Komutanı Binbaşı Süleyman Can, siyasi parti temsilcileri, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Ticaret Odası Başkanı Buğra Levent,sivil toplum örgütleri temsilcileri ve İHH derneği yöneticileri katıldı.

halepe-yardim-konvoyu-hareket-etti-1.jpg

Programda Halep’te yaşananların anlatıldığı bir video gösterimi yapıldığı sırada salonda bulunanların duygulandığı gözlerden kaçmazken, toplantıda ilk olarak konuşan Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli “Suriye’de yaşananların Türkiye’de yaşanmayacağının bir garantisi yok, bizler yıllarca aynı coğrafyayı paylaşmış, yıllarca Osmanlı sancağı altında birlikte yaşamış insanlar olarak bugün Halep’e yardım eli uzatmak zorundayız” dedi. Kent Konseyi Başkanının konuşmasının ardından söz alan Bilecik İHH Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım “ Bozüyük Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz protokol kapsamında kamu oyunda sesimizi duyurmayı başararak yardımlarımızı topladık ve bugün yardımlarımız Halep’teki kardeşlerimize götürülmek üzere yola çıkıyor. Ben bu konuda böylesine duyarlı davrandığı ve bizlere desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya  bugün burada bulunan bulunmayan tüm yardım seven vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

halepe-yardim-konvoyu-hareket-etti-15.jpg

Toplantıda son olarak konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “İnsanların en çok hatırladığı üzüntülü günleridir. Böyle günlerde kim yanında yer alıyorsa, o insanların değeri her zaman ayrıdır. Burada Halep’e yardım götürmek için bir araya gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir çok Arap ülkesi bir çok Müslüman ülke bu konuda ses çıkartmazken Sayın Cumhurbaşkanımız Halep konusuna dikkat çekti ve yardım eli ulaştırmamız için taşın altına elini soktu. Her alanda gösterdiğimiz gibi Türk dostluğunu, dost ellerimizi bugün oradaki çocuklarımıza da uzatmak zorundayız” diyerek Halep’te yaşananların Türkiye için önemini belirtti. Sözlerinin sonunda “çocuklar uyurken susulur, ölürken değil” diyerek yardım eden herkese teşekkür etti.

halepe-yardim-konvoyu-hareket-etti-13.jpg

Konuşmaların ardından bir araya gelen grup hep birlikte Cumhuriyet Meydanı’na hareket ederek burada İHH Dernek Temsilcileri ile bir araya geldi. Bozüyük Müftüsü tarafından yapılan duanın ardından tır Halep’teki çocuklara ve yardıma ihtiyaç duyanlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

halepe-yardim-konvoyu-hareket-etti-2.jpg

Bu haber toplam 4527 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.