'İÇ SORUŞTURMA BAŞLATILDI'

'İÇ SORUŞTURMA BAŞLATILDI'

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, kamuoyunda konuşulan belediyedeki kayıp telefonlarla ilgili açıklama yaptı. 40 kadar donanımlı telefonun...

A+A-

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, kamuoyunda konuşulan belediyedeki kayıp telefonlarla ilgili açıklama yaptı. 40 kadar donanımlı telefonun kayıp olduğunu ifade eden Bakkalcıoğlu, konuyla ilgili belediyede iç soruşturmanın devam ettiğini akabinde ise konuyu yargıya taşıayacaklarını belirtti. 

Başkan Bakkalcıoğlu: '40 kadar donanımlı telefon cihazı belediyeye firma tarafından bedel karşılığı gönderilmiş. Firma bize verilen cihazların İMEİ numaralarını iletti. Bu İMEİ numaralı telefonların belediye demirbaşlarında olmadığını belirledik. Bunun üzerine belediyemizde iç soruşturma başlatıldı. Bu siparişi teslim alan belediye personelinin teslim tutanağı bize iletildi. Konu iç soruşturmaya müteakiben savcılıka İMEİ numaralarını ileterek telefonların nerede olduğunun tespiti ile yasal süreç başlatılacak. Bundan sonrası da hukuka kalacak.' dedi. 

22 Nisan Pazartesi günü seçilmesinin ardından ilk kez basın mensuplarıyla buluşan Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, kamuoyunda konuşulan konularla ilgili açıklama yaptı. 

ic-sorusturma-baslatildi2.jpg

'HERKESLE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ'

Başkan Bakkalcıoğlu göreve geldikleri 3 Nisan tarihi itibariyle yaklaşık 13 binin üzerinde kişinin ziyarete geldiğini ifade ederek, başkanlık makamının her zaman halka açık olduğunu kaydetti. 

Başkan Bakkalcıoğlu belediyenin üst formatını düzenlemek için bazı personel hareketlerini yaptıklarını kaydederek: 'Basında çıkan bazı haberlerde Bozüyük Belediyesi 50 kişiyi işten attı şunu yaptı gibi şeyler var. Böyle birşey yok. Kimsenin işiyle ekmeğinde değiliz. Bizlerle çalışmak istemeyen ayrılanlar olabilir. Yeni görevini beğenmeyenler olabilir. Ama biz herkesle çalışmaya hazırız.' dedi. 

'PERSONELİMİZE BASKIDA BULUNMADIK'

Bozüyük Belediyesi'nin en fazla 300-350 personel ile görevini yapabilecek kapasitede belediye olduğunu ifade eden Bakkalcıoğlu: '470 tane memur, kadrolu işçi ve şirket işçisi var. Çok fazla sayıda çalışanımız var. İşkur'dan gelen geçici personelden bahsetmiyorum. Onlar hariç. Bu süreç içinde memuriyet kadrolu işçi ve özellikle personel aş'de çalışan işçilerimizde bir sendikal değişim hareketliliği başladı. Buradan şunu duyurmak istiyorum. Ben belediye başkanı olarak, meclis üyelerimiz, hiç kimse; personelimize sendikal değişim yönünde baskı veya telkinde bulunmadık. Personelimizin de kendi özgür iradesiyle yaptığı sendikal değişim hareketliliğini de saygıyla karşılıyoruz. Bizleri ziyarete gelen sendikacılara da bu açıklamaları belirttik. Bu sendika değişimlerinin yanı sıra 15 Nisan tarihinde çalışanlarımıza sosyal denge tazminatı ile ilgili bir kararı imzalamamız gerekiyordu. Yetkisini alan sendikayla bunu yaptık. Ama hangi sendika gelirse gelsin ben ve arkadaşlarım kararımızı vermiştik. Sosyal denge tazminatı bizden önceki dönemde düşük ücretlilerde %60'dan başlayıp, yüksek ücretle çalışanlara %95'lara uzanan bir sosyal denge tazminatı vardı. Biz adı üzerinde sosyal dengeyi kuracaksak düşük ücretli çalışanlara destek vermenin daha uygun olacağını düşünerek tümünü %85'te eşitledik. O şekilde de imza attık.' dedi. 

ic-sorusturma-baslatildi3.jpg

'BELEDİYENİN YAKLAŞIK 25 MİLYON TL BORCU BULUNUYOR'

Bozüyük Belediyesinin mali durumuyla ilgili de konuşan Başkan Bakkalcıoğlu: 'Bizler göreve gelirken borç karşısında tepki göstermeye değil bu belediyeye hizmet etmeye geldik. Bu borçların tabiki tasviyesini yapacağız. Sonrasında da şikayetçi olmadan kentimizi yönetmeye devam edeceğiz. Belediyemizin de rakam değişken olduğu için 22,5-25 milyon TL arasında borcu bulunuyor.' dedi. 

KAYIP TELEFONLAR MESELESİ

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu açıklamasının devamında ise kamuoyunda konuşulan belediyedeki kayıp telefonlarla ilgili bilgi verdi. 40 kadar donanımlı telefonun kayıp olduğunu ifade eden Bakkalcıoğlu, konuyla ilgili belediyede iç soruşturmanın devam ettiğini akabinde ise yargıya taşıayacaklarını belirtti. Bakkalcıoğlu şöyle konuştu: 'Göreve geldiğimizde belediyenin telefon ücretlerinin sabitlenmiş çok yüksek bir ücret olarak belirlendiğini gördük. Eskişehir'deki bir ulusal telefon şebekesiyle yapılan sözleşmeye göre bunun yürütüldüğünü belirledik. Belediyemiz 2018 yılı Ağustos ayı sonunda bu firmayla sözleşmesini yenilemeye gitmiş. Ama şunu gördük ki belediyenin bütün birimlerinden bu firmayla yapılan sözleşmenin bir sureti hiç bir birimde yok. Belediyemizin elindeki demirbaşları arasına kaydedilmiş telefonlar. Onların kullanım şekillerini belirledik. Ama aylık ücretin çok yüksek gördüğümüzü düşünerek firmayı görüşmeye çağırdık. Görüşmeler ve yazışmalar sonucunda tespit ettiğimiz bir durumu sizlerle paylaşayım. 

İlgili firmanın bizlere gönderdiği yazışmaların suretleri elimde. Buna göre belediyemiz bu firmayla 28 Eylül 2018 tarihinde yenileme ek taahhütname imzalamış. Bu imzlanan sözleşmeye belediye başkan yardımcımız imza atmış. İçeriği konusundaki bilgilendirmeyi önümüzdeki yasal süreç sonucunda paylaşılacaktır. Buna göre bir takım puan tablolarını ve verilen belli promosyonların burada görmüş bulunmaktayız.

'İMEİ NUMARALARI BELİRLENDİ'

Belediye başkan yardımcısının imzaladığı bu sözleşmeye göre iki adet telefon numarasının hattı yetkili kılınmış. Bu firma sözleşmenin içerisinde teknoçek ile ürün almak üzere belediyeye promosyon kullanım hakkı vermiş. Bu teknoçek ile internet üzerinden yapılan alışveriş ilgili imzadaki telefon numaralarından yapılmış. Akabinde verilen siparişle 40 kadar donanımlı telefon cihazı belediyeye firma tarafından bedel karşılığı gönderilmiş. Firma bize verilen cihazların İMEİ numaralarını iletti. Bu İMEİ numaralı telefonların belediye demirbaşlarında olmadığını belirledik. Bunun üzerine belediyemizde iç soruşturma başlatıldı. Bu siparişi teslim alan belediye personelinin teslim tutanağı bize iletildi. Ayrıca verilen telefonların İMEİ numaları da belirlendi. 

'YASAL SÜREÇ BAŞLATILACAK'

Bizler geçmiş dönemlerin altını kurcalayıp birşeyler çıkartma amacında değiliz. Ama karşımıza bu tüyü bitmedik yetimin hakkını kullanırken bir takım konular çıkıyorsa yasal sürece devretmekten yanayız.  Bunun da doğru olduğuna inanıyoruz. Konu iç soruşturmaya müteakiben savcılıka İMEİ numaralarını ileterek telefonların nerede olduğunun tespiti ile yasal süreç başlatılacak. Bundan sonrası da hukuka kalacak. 

Bunu açıklamak istedim. Çünkü konu kamuoyunda tartışılmaya başladı. Bu yüzden net bir bilgi vermek istedim.' dedi. 

Bu haber toplam 10395 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum