OSMANELİ’DE 2021-2022 EĞİTİM DÖNEMİ BİRÇOK SORU İŞARETİYLE BAŞLIYOR

Okul Öncesi 220, İlkokullarda 1158, Ortaokullarda 980, Liselerde 860 öğrenci ve bu öğrencilere eğitim verecek olan 230 Öğretmen ile Osmaneli’de 2021-2022 Eğitim Öğretim dönemi 06 Eylül 2021 Pazartesi günü start alacak.

A+A-

Eğitim Öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala, birçok öğrenci velisi gazetemizi arayarak, Pandemi sürecinde, günlük vaka sayılarının 30 binlere geldiği, Koronadan ölüm sayılarının 300’lere dayandığı bir ortamda Osmaneli ilçesinde Eğitim döneminin çok zor geçeceğini, okullara gidecek olan evlatları için şimdiden endişenlenmeye başladıklarını ifade etiler. Konuştuğumuz Öğrenci velileri, “Osmaneli ilçemizde öğrencilerimizin öğrenin göreceği doğru düzgün okul binası kalmadı. Geçtiğimiz yıl depreme dayanıksızlıkları nedeniyle yıkılan, Cumhuriyet Orta Okulu, Osmaneli İlk Okulu ve Osmaneli ÇPL okulunun yerine, aradan yaklaşık birbuçuk yıl geçmesine rağmen ne okul yapıldı, ne de başka alternatifler üretildi. Okul binası yönünden Osmaneli’de hiçbir yatırım yapılmazken, pandemi nedeniyle bir buçuk yıldır kapalı olmasına rağmen, Atatürk Orta Okulunu güçlendirmek, tamir etmek tam da eğitimin başlayacağı tarihte yetkililerin aklına gelmesi insanı düşündürmeden edemiyor.

bircok-soru-isaretiyle-basliyor-2.jpg

Mademki Atatürk Ortaokulu güçlendirilecek, tamir edilecekti, yetkililer bir buçuk senedir neyi beklediler. Geçtiğimiz yıl yıkılan Cumhuriyet Ortaokulunu Osmangazi İlkokuluna taşımak, yine yıkılan Osmaneli İlkokulunu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne taşımakkapatılan Osmangazi İlkokulunu Balaban İlkokuluna taşımak, kapatılan Atatürk Ortaokulunu da Balaban İlkokuluna taşımak, yetkililer için okul binası yapmaktan daha kolay olmalı ki, bu yola başvurmuşlar. Taşımalı sistemin de Balaban İlkokulunda yapılacak olmasıyla birlikte, 27 derslik olan Balaban İlkokulunda aynı anda 800’e yakın öğrenci, 60’tan fazla da öğretmen bulunmak zorunda kalacaklar. Aynı anda tenfüse çıkacak olan 800 öğrencinin o küçücük okul bahçesinde, pandeminin arttığı şu dönemde ne hale geleceklerini düşünmek dahi istemiyoruz. Taşımalı sistem ile Balaban İlkokuluna gelecek olan öğrenci servislerinin, okul önünde trafiği ne hale getirecekleri, öğrencileri sağlıklı bir şekilde servislere nasıl bindirecekleri ve servislerden nasıl indirecekleri de önümüzdeki en büyük muamma olarak duruyor. Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin bir kısmı İmam Hatip Lisesinde öğrenimlerine devam edebilirlerdi. Kapanan okulların Balaban İlkokuluna verilmesi mecburiyeti mi varki, bütün öğrenciler bu okulda toplanıyor. Balaban İlkokulunda mevcut olan sadece bir temizlik görevlisi ile, yetkililer okuldaki hijyeni nasıl sağlayacaklar, çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi korona virüs salgınından nasıl koruyacaklar. 2020 yılı Mart ayından bu yana okulların kapalı olmasına rağmen, bir buçuk yıldan bu yetkililer neden bir çare üretmediler, neden bir tedbir almadılar. Osmaneli ilçemizde 2021-2022 Eğitim

Öğretim dönemi başında oluşan birçok soru işareti var. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, çocuklarımızı okula getirip okuldan alacak olan velilerimizin sağlıklarının korunması amacıyla yetkilileri göreve davet ediyoruz. Korona Virüs’ün tırmanışa geçtiği bu dönemde Osmaneli ilçemizde Eğitim yılının zor geçeceği, bu zorluğa da yetkililerin davetiye çıkardıklarını bizler şimdiden söyleyelim ve uyaralım ki, yetkililerimiz şimdiden tedbir alsınlar” dediler.

Bu haber toplam 6592 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum