'PARASINI ÖDEMEDİĞİ KONAĞI AÇMAYA HAKKI YOK'

'PARASINI ÖDEMEDİĞİ KONAĞI AÇMAYA HAKKI YOK'

CHP'nin Belediye Başkan Adayı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'yı eleştiri yağmuruna tuttu.CHP'nin 24 Haziran 2018 seçimindeki...

A+A-

CHP'nin Belediye Başkan Adayı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'yı eleştiri yağmuruna tuttu.

CHP'nin 24 Haziran 2018 seçimindeki cumhurbaşkanı adayı ve eski milletvekili Muharrem İnce'nin mitinginden önce toplanan kalabalığa konuşan CHP'nin Belediye Başkan Adayı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu şunları dile getirdi:

'OTOPARK SORUNU ÇÖZECEĞİZ'

'5 yıl sonra Bozüyük'ten Boz-Tram geçecek, yüzlerce dönüm alanda bir yaşam parkımız olacak. Ciğerimiz olacak, Boz-Park'ımız olacak. Kreşleriyl, huzur evine, gençlik merkezine kadar tüm insanlarımıza dokunacak projelerimiz olacak. Kentsel dönüşüm projeleri bu dönemdeki gibi dönüşmeden kalmayacak. Otopark sorununu da çözeceğiz. Tüm projelerimizi sizlere anlattık.

'160 PROJE YAPTIM DİYORSA YALANDIR'

Bugüne kadar söylenen hiç bir şeye cevap vermedim. Fakat bazı şeyleri söylemenin zamanı geldi. Bir belediye başkanı görev süremde 160 proje yaptım diyorsa bu yalandır. Proje 160 tane olmaz. Belediye başkanı 2014'te aday olurken 23 tane proje broşürlerinde yazmış. Bunun yarısı anca yapmış, yarısını da yapamamış. Hani 160 proje?

Hatalar yapıp insanların canını yakıyorlar. Zorunlu akıllı sayaç taktılar. Yargıtay karar aldı zorunlu yapamazsın diye, zorunluluğu kaldırdılar. Ne olacak şimdi milletin 350 TL'leri? Yazık değil mi insanları yanlışa sürüklemeye?

'ALDIKLARI PARALAR FAHİŞ'

2 tane pazar yeri yaptık. 1 tane pazar yerimiz vardı nedenini bilmiyoruz, çöktü! Orada gitti 6 milyon TL'miz. Yenisi yapıldı 13 milyon TL'ye. 20 milyon TL'ye pazar yeri yaptık. Ben dolmuşlar ve S plakalı minibüsçülerle toplantı yaptım. S plakalılardan 25-30 bin TL para almışlar. 370 tanesinden. 10 milyona yakın para almışlar. Ben onlara dedim ki 'Şu pazaryeri yapıldı ya bu pazar yeri sizin, sizin paranızla yapmış' dedim. Aldıkları paralar fahiş. Belediye ticarethane değildir.

'ÜSTÜNDEN İNSAN GEÇMEYEN KÖPRÜ YAPMAYACAĞIZ'

Biz asla halkımızın parasını çarçur etmeyeceğiz. Yani 4 Eylül parkının önüne, altından yol, üstünden insan geçmeyen köprü yapmayacağız asla. Bu meydanda havuzlu bayrağımız vardı. Niye yıktın da bunu koydun? Bir kaç yüzbin harcadın. Biz bunu asla yapmayacağız. Belediye başkanları eski yapılanların üstüne yeni hizmetler yapar. Eskileri de korur.

'PARASINI ÖDEMEDİĞİ KONAĞI AÇMAYA HAKKI YOK'

Şunu söylemek istiyorum. Belediye başkanımız seçime 5 kaldı. Bugünler geldi. Temel atma töreni yapıyor. Belediye başkanımız bir açılış yaptı. Akpınar da konak açılışı. Seçime 5 kala konak açılışı yapılmaz. O konağın parasını ödememiş. Bir belediye başkanın parasını ödemediği konağı açmaya hakkı yoktur.

parasini-odemedigi3.jpg

'BAŞKANIN EKİBİ KENDİNİ YANILTIYOR'

Belediye başkanının ekibi de kendini yanıltıyor. Çoktan değiştirseydi keşke o danışmanlarını. Şimdi mülkiyet ne bilmiyorlar. Mülkiyeti sadece tapu zannediyorlar. Ben dedim ki 15 Temmuz Parkının olduğu yeri 55 dönüm alanı belediyeye mülküne tapusunu ben bıraktım dedim.  Tabi ki oranın tapusu yok. Ama belediyeye terk edilmiş yerdir. Onlar da belediyenin malıdır. Her şeyi tapuyla bir görüyorlar. Bilmiyorlar ne olduğunu.

'BİR BABANA SORAYDIN'

Cumhuriyet Meydanının arkasında Atatürk anıtınında arkasındaki parkın olduğu yerde 1975 yılında eski Belediye Başkanımız rahmetli Cemalettin Köklü kamulaştırma yapmış. Bu mülkleri kamulaştırıp meydana katmış. Belediye başkanımız orada kamulaştırma yaptı ikinci kez. Bu ikinci mükerrer kamulaştırma ile belediye zarara uğradı. Şimdi diyormuş ki biliyordu da eski istimlakı niye söylemedi? Böyle birşey yok ama ya sen orada bir babana soraydın. Senin halanın kocası rahmetli eniştenin 2 tane mülkü vardı. Sen eniştenin yerini de ikinci kez istimlak ettin. Neden bilmiyorum diyorsun?

'BELEDİYEDEKİ AK MASA KALKACAK'

Biz yola çıktık. 65 bilboard var Bozüyük'te bir tanesi benim. Geri kalan hepsi diğerlerinin. Öyle her yere büyük resim asmakla büyük olunmuyor. Büyük olunmak için gerçekten büyük olunması gerekiyor. Biz asla ayrılıkçı olmayacağız. Türk-Kürt Alevi-Sunni herkese eşit olacağız. Kibirli olmayacağız. Belediyedeki ak masa kalkacak. Halka değecek kadar yakın olacağız' dedi.

Bu haber toplam 6994 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum