S PLAKA SATIŞI TAMAM

S PLAKA SATIŞI TAMAM

Bozüyük Belediye Meclisi Mart ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 8 gündem maddesi ile yapılan toplantıda...

A+A-

Bozüyük Belediye Meclisi Mart ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 8 gündem maddesi ile yapılan toplantıda CHP grubu tarafından yeni yapılan sanayi kavşağı ile ilgili ek önerge verildi. Toplantının ana gündemini S plaka yönetmeliği oluşturdu. Servis taşımacılığı yapan kooperatiflerin dilekçelerine binayen S plaka satış talebi yapılan görüşmelerin ardından AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi. CHP grubu ise S plakaların kiralık olarak verilmesi yönünde görüş belirtti. Oy çokluğu ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edilen S plaka satışı konusu Cuma günü yapılacak ikinci bileşim sonunda karara bağlanacak.     

Toplantının ilk gündem maddesinde 5393 sayılı Belediye kanununun 38/. Maddesi gereğince Belediye başkanı tarafından 2 adet taşıtın belediyeye 2016 model 11 DM 256 plakalı beyaz renk Fiorino combi 1.3 mjet 75 hp combi pop s1 ve 2016 model 11 DM 279 plakalı beyaz renk Çift kabin kasalı 6+1 Duccato 2800 dc 2.3 mjet 130 hp şartsız bağışları kabul edilmiş olup 237 sayılı Taşıt Kanununun 10. Maddesi (Ek cümle: 3/7/2005-5393/85 md.) Ancak, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruşları ile mahalli idare birlikleri kendi meclislerinin kararı ile taşıt edinirler.’’ Gereği Belediye adına noter işlerinin yapılabilmesi konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Servis taşımacılığı yapan kooperatiflerin dilekçelerine binayen S plakaların satış talebinin görüşülmesi yapıldı. 06.02.2017 tarih ve 13 Sayılı Meclis Kararı ile “İlçemizde faaliyet gösterecek olan S plaka araç sayısının 300 adet olmasına, 3 yıla kadar kiraya verilmesine ve il dışından gelecek servis araçları güzergah belgesi ücretinin 650,00TL ve il içi güzergah belgesi ücretinin 300,00 TL olması ve gelir tarifesine eklenmesi” kararının; İlgi (a),(b),(c),(d),(e),(f),(g),(h) dilekçelere istinaden, ilçemizde çalışan servis araçlarının kayıt altına alınıp plaka tahdidi uygulamasına geçilmesi ve sistem içerisine girecek esnafın ödeyeceği bedelin ve S plaka satışı talebinin görüşülmesi yapıldı. Yapılan görüşmeler sonrasında karar için toplantıya 5 dakika ara verildi. Aranın ardından yapılan oylamada AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi. CHP grubu ise S plakaların kiralık olarak verilmesi yönünde görüş belirtti. 3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; Kasımpaşa Mahallesi 199 ada; 13-14-15-16-21-22-44 ve 47 nolu parselde kayıtlı taşınmazların bulunduğu imar adasında imar planı değişikliği talebinin görüşülmesi yapıldı. İmar değişikliği talebi görüşmelerin ardından oy birliği ile kabul edildi.

3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; Atatürk Caddesi ile Celiloğlu Caddesi arasında taşıt geçişinin sağlanması ve üst geçit yapılması için imar planı değişliği talebinin görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

“Adliye lojmanlarının yapılacağı yer belirlendi”

5393 sayılı Belediye Kanununun 75. maddesi (d) fıkrasına, kamu idarelerine ait taşınmazların tahsis ve devri hakkındaki yönetmeliğine ve Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığı Muharebe Bürosu 01.03.2017 tarihli ve 2017/627 sayılı yazısına istinaden; Çarşı Mahalle, Dikilitaş Mevkii, 413 ada 132 nolu parselde Belediye adına kayıtlı 1.115,00 m²'lik taşınmazın; Adliye Lojmanı yapılması amacı ile Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'na (ATGV) devrinin veya satışının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülmesi yapıldı. Eski belediye lojmanlarının yer aldığı alanın gündem maddesinde belirtildiği kadarının Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'na (ATGV) devri konusu görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonrasında belirtilen alanın ilgili vakıfa devredilmesi konusunda belediye encümenine yetki verilmesi AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi. CHP grubu belediyeye ait alanın belediye yatırımlarında kullanılması gerekçesiyle gündem maddesine red yönünde oy kullandı. Belediye Hukuk İşleri, Araştırma ve Geliştirme, Muhtarlık Müdürlükleri ile Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivinin görev yetki ve sorumluluklarını belirleyen yönetmelik taslaklarının görüşülmesi konusu Cuma günü yapılacak 2.inci bileşimde karara bağlanacak.

“Başkan Bakıcı’ya 2 proje için borçlanma yetkisi verildi”

Bozüyük Belediye Başkanlığınca bebek emzirme ve bakım kabini projesinin hayata geçirilmesi ve Belediyemize bağışlanmak istenen emzirme ve bakım kabininin kabul edilmesi için sosyal yardım bağış sözleşmesi yapmak üzere Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’ya imza yetkisi verilmesi konusunun görüşülmesi yapılarak oy birliği ile kabul edildi. Belediye tarafından 2017 yılında 2016 yılının kesinleşmiş bütçe gelirlerinin, 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarının yılı içinde toplam yüzde onunu geçmeyen iç borçlanma için 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18.maddesinin d bendi ve 68. Maddesine göre; Fen İşleri Müdürlüğü’nün ilgi yazısına istinaden belediye tarafından Yediler ve Manişar mahallesi Park yapımı projelerinin finansmanı  için, yurtiçi ve yurtdışı bankalar fonlar, kredi kuruluşları v.b. finans kurumlarından bağış, hibe, borçlanma ve proje kredileri için görüşmeler anlaşmalar yapılması konusunda Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusunun görüşülmesi yapıldı. Görüşmelerin ardından her iki proje için oy birliği ile Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya borçlanma yetkisi verildi.

unnamed-(1)-005.jpg

Son olarak CHP grubu tarafından yeni yapılan sanayi kavşağı ile ilgili sıkıntıları içeren bir ek önerge verildi. Başkan Bakıcı, oradaki mevcut sıkıntıları iyi bildiklerini ve havaların açılmasıyla birlikte orada gerekli düzenlemelerin yapılacağını kaydetti.

Bu haber toplam 4943 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.