Mücahid ERDAL
Halkın nabzını tutan Sakarya Gazetesi yaptığı anketle seçimi öne alıp “Bilecik Ak Parti dedi” manşetimizde, anketten Selim Yağcı'nın çıktığını söylemiştik.
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Bilecik Belediye Başkan Adayı belli oldu.
Ak Parti, 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere mevcut belediye başkanı Selim Yağcı ile girecek.
Başkan Yağcı’nın adaylığı yarın yapılacak Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacak.
Seçim İşleri Genel Başkan Yardımcısı Sivas Milletvekili Hilmi Birgin Başkan Yağcı’yı arayarak müjdeli haberi verdi.
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal'a Ak Parti Seçim İşleri Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Birgin'in kendisini arayarak “Hayarlı olsun, yarın yapılacak İl Başkanları Toplantısı'nda Bilecik Belediye Başkan Adayı olarak Selim Yağcı ismi açıklanacak” dediğini aktardı.
Ak Parti Genel Merkezi'nin de teyid ettiği bilgi ile ilgili Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı: “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde vatanımıza, milletimize, ilimize hizmet etmekten, hizmetkarı olmaktan kıvanç duyuyoruz. Hep birlikte, hep beraber hizmet etmeye, devam edeceğiz. Bilecik için hayırlı olsun” dedi.
Anketimiz doğru çıktı
Bilecik'te gerçekleştirdiğimiz anket sonucu partilere göre oy dağılımında Ak Parti %46'lık orana sahipti. Ankette Ak Parti'yi tercih edenler arasında %56'lık oranın Ak Parti aday adaylarından Selim Yağcı'yı tercih ettiği de belirlenmişti.
Ak Parti Genel Merkezi'nin de yakından takip ettiği anketimizin, Ak Parti Genel Merkezi'nin yaptırdığı anketler ile örtüştüğü de belirtilmişti.
Anketimizi 1151 kişi ile birebir yapmıştık. İnternet sitesi üzerinden yapılan anketlerin gerçeği yansıtmaması üzerine birebir vatandaşlarla mahalle mahalle, sokak sokak, dolaşarak 1151 kişi ile anket gerçekleştirdik. Anket'ten Ak Parti çıkarken, Ak Parti aday adaylarından da Selim Yağcı'nın tercih edildiğini haftalar öncesinden yazmıştık.
Ankete katılan 1151 kişiden (535) kişi %46'sı Ak Parti, (283) kişi %25'i MHP, ve (227) kişi %20'si CHP dedi. %9'luk oran ise diğer partilere oy vereceğini belirtmişti.
Yaklaşan Yerel Seçimlerde Ak Parti içinden kimi belediye başkan adayı olarak görmek istiyorsunuz sorusuna, Ak Parti'yi tercih eden 535 kişiden (298)'i yani %56'sı Selim Yağcı'nın tekrar aday olmasını istediği tespitini yapmıştık.