AK Parti İl Kadın Kolları, 3. Olağan Kongresini Cumartesi günü gerçekleştirdi. İl Kadın Kolları Başkanlığında tek aday isim olan Gülcan Namal 600 Delegeden, 235 oy alarak delegelerce başkanlığa seçildi. Kongreye katılanlar arasında Eskişehir Milletvekili Ülker Can, KİT Komisyon başkanı ve Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, Genel Merkez kadın kolları MKYK üyesi ve Bilecik İl Koordinatörü Emine Ergül katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Divan oluşturuldu.
Divan Başkanı Emine Ergül, Divan Başkan Yardımcısı Nevzat Taşkesen, Katip Üye Murat Güz, Divan Üyesi Gülcan Bayraktar ve Gülsüm Kapukaya oldu. AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez ile ilgili yapılan sunumun ardından konuşmalara geçildi.
Milletvekili Fahrettin Poyraz, 12 yıla çıkaran yasa teklifine ilişkin, teşkilatlanma ve kadın kollarının önemine değinen konuşmasını yaptı. Ardından İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş konuştu.
Milletvekili Poyraz, ülkenin yakın tarihinde yaşadığı sorunları ve özellikle mutfaklarda yaşanan sorunları dile getirerek, "Mutfaktaki yangını en çok hisseden kadınlarımız gelinen süreci çok iyi bilirler" dedi. Sözlerine zorunlu eğitimin süresini 12 yıla çıkaran yasa teklifi hakkında yaptığı açıklamasıyla devam etti.
Eskişehir Milletvekili Ülker Can ise, Eskişehir dışında katıldığı ilk kongrenin Bilecik kadın Kolları Kongresi olduğunu söyleyerek, bundan ayrıca mutluluk duyduğunu ifade etti.
Kadın Kolları Kongresindeki kalabalık dikkat çekti. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek aday olarak kongreye giren Gülcan Namal 235 oy alarak AK Parti Bilecik Kadın Kolları Başkanı oldu. Bilecik'te esnaflık yapan Başkan Namal, Evli ve 2 Çocuk annesidir.