Oktay Eski:
Oktay Eski, 1983 Bilecik doğumluyum. İlköğretimi ve ortaöğretimimi Osmangazi İköğretim okulunda tamamladım. Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi Yabancı Dil ağırlıklı bölüm mezunuyum. Dedemden devir aldığım esnaflık hayatına devam etmekteyim. Evliyim ve 1 çocuk babasıyım.
İlimizde ilk akla gelen sorunun işsizlik olduğunu ifade eden Eski, işsizlik sorununa çözüm olarak mevcut yatırımcıya el atılması gerektiğini söyledi. Milletvekili olduğunda ise bu girişimler için elinden geleni yapacağını ifade eden Eski, Bilecik'in tarıma elverişli arazilere sahip olduğunu fakat köylerde yaşayan vatandaşların nelerden faydalanacağı konusunda bilgi sahibi olmadığını dile getirdi.
Bilecik'in sahip olduğu değerleri sıralayan Oktay Eski, bu değerlerin çoğunun kaybolduğunu kendi kaderine terk edildiğini gördüğünü “Üretilen sanayi ürünleri, maden ürünleri ve tarımsal ürünler ekonomiye katkı sağlayabilmesi için markalaşarak Bilecik'te üretim tesisleri kurarak, markalaşma yolunda ilerleyebilirsek; üretilen ürünlerin pazarlanması da daha kolay geniş pazarlara ulaşmış olacak.” diyerek konuşmasını sürdüren Eski, ”Buda hem üreticinin yüzünü güldürecek hem de iç ekonomide esnaflarımızın ekonomisine katkı sağlayacağından genel olarak bir gelişmeye sebep olacaktır” tezini ileri sürdü.
Bilecik'in tarih bakımından önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Eski, Bilecik'e verilmesi gereken değerin verilmediğini ifade ederek; “İnşallah biz bunu kıracağız” dedi. İnsanların sorunlarına duyarsız yaşama yolunu seçmediğini anlatan Oktay Eski siyaseti insanlara hizmet etme aracı olarak gördüğünü bu yüzden de milletvekili aday adayı olduğunu belirti.
İlimizde daha modernize bir hastanenin yapılması gerektiğini ifade eden Eski, insanların cebine para girdiğinde, siyasilerinde işlerinin kolaylaşacağını anlatarak; “Karasu Vadisine mükemmel bir piknik alanı yapsak insanların cebinde para olmadıktan sonra oraya giden olmayacak. Yani ilk önce çözülmesi gereken problem ekonomik problemdir” dedi. Üretilen ürünlerin tanıtılmasında yerel televizyonun büyük rol oynayacağını ifade eden Oktay Eski, milletvekili olduğunda halktan uzak halkın uzanamadığı bir vekil olmak istemediğini kaydetti. Eski, son olarak “Ayağına sorun değil, sorun çıkmaması için bugünden tedbir alabilen bir anlayış sergilemek istiyoruz” diyerek sözünü bitirdi.