Ömer Fatih BOZKURT
Söğüt 100. Yıl İlköğretim Okulu bahçesindeki Atatürk büstünün ilkokul öğrencileri tarafından tahrip edildiği anlaşıldı.
Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı incelemenin ardından büstün kırılmasında ideolojik bir yapının bulunmadığı tespit edilirken şahıslar hakkında işlem yapılması için adli makamlara gerekli bilgilerin verildiği belirtildi.
Emniyetten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
" İlimiz Söğüt İlçesi 100. Yıl İlköğretim okulunda görevli yöneticiler tarafından 27/10/2014 Pazartesi günü saat.08.00 sıralarında Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne “Okul bahçesinde bulunan Atatürk büstünün kırıldığı” şeklinde ihbar yapılması üzerine, konu ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde;
B.P. ve A,Ş isimli ilçemiz de ikamet eden ilköğretim okulu öğrencileri olduğu tespit edilmiş, bu öğrencilerin ve Atatürk büstünün kırılmasında ideolojik bir yanın bulunmadığı ilk yapılan çalışmalarda anlaşılmış şahıslar hakkında gerekli işlemler yapılmak üzere adli makamlara gönderilmiştir" denildi.