BAŞKAN BİLECİK’İ TÜRKİYE’YE TANITTI

Belediye Başkanı Selim Yağcı, katıldığı televizyon programlarında tüm Türkiye’ye Bilecik’i anlattı.

Ahmet MEŞE

Belediye Başkanı Selim Yağcı, katıldığı televizyon programlarında tüm Türkiye’ye Bilecik’i anlattı. Başkan Yağcı ilk olarak Bursa AS TV’nin öğlen haber bültenlerinde daha sonrada Kanal A televizyonunun ‘Başkanlar’ adlı programında canlı yayın konuğu oldu.

‘BİLECİK HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK’

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, katıldığı canlı yayın programlarında Bilecik için birçok projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti.

‘’Bilecik’te altyapıdan, üstyapıya; modern bir şehri hemşerilerimizle birlikte inşa ediyoruz. Yaşanabilir bir Bilecik için var gücümüzle çalışıyoruz. Allah’a çok şükürler olsun ki dünden çok daha iyiyiz, yarın için ise 30 yıllık stratejik planlarımız, projelerimiz hazır. ‘’Hemşerilerimizin Bilecik’te üçüncü kez belediye başkanı olarak görme isteği beni çok gururlandırdı. Ayrıca Bilecik’in tarihinde üst üste iki, hatta üçüncü kez belediye başkanı olarak seçilme gururu bize nasip oldu. Bu anlamda üzerimizde büyük bir sorumluluk taşıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

‘BU DÖNEM BİLECİK’İN TURİZM VE TANITIM DÖNEMİ OLACAK’

Başkan Yağcı, AS TV ve KANAL A televizyonlarında canlı yayın konuğu olduğu programda; Bilecik için yeni dönemde neleri hedefliyorsunuz sorusuna ‘’ Biz on yıldır Bilecik belediyesinde tecrübe edindik. Geçen on yıl süre içerisinde ilk acemilik dönemini aştık sonraki dönemde ise kalfalık dönemimiz oldu. Bundan sonra ustalık dönemimiz. Yani Şehrimiz artık altyapısıyla, üstyapısıyla yaşanacak bir şehir haline geldi, ilimizin eksiklikleri tamamlandı artık Taşı Mermer Toprağı Seramik Yaprağı İpek Kuruluş ve Kurtuluşun Beşiği Bilecik’in; tarihi, kültürel ve sosyal anlamda envanterlerini çıkararak en iyi şekilde tanıtımını yapmak. Bölgesel, ulusal ve daha sonra uluslararası bilinirliliğini arttırarak, Turizm gelirlerinden payını yükseltmek olacak. Zaten önümüzdeki dönem projelerimizi de ona göre belirledik. Önümüzdeki süreç Bilecik’in tanıtım süreci olacak’’ dedi

Program moderatörürün diğer sorusu olan; ilk olarak hangi projelere ağırlık vereceksiniz sorusuna ise cevap veren Başkan Yağcı ‘’ Bilecik hem sanayi şehri, hem üniversite şehri hem de turizm şehri olarak Marmara bölgesinin incisi olma yönünde hızla ilerliyor. Projelerimizin birçoğu hız kesmeden devam ediyor. Bilecik ve Marmara bölgesinin ulaşım ağının kavşak noktası olacak olan, Osmanlı mimarisiyle bezenmiş Şehirlerarası Otobüs terminalinin çalışmaları başladı. İnşallah 2015 yılında hizmete girecek. Ayrıca TCDD Yüksek Hızlı Tren’in dokuz durağından biri olan Bilecik YHT garı da haziran ayının sonunda hizmete girecek. Şehrimizin seksen bin kişilik atık suyu temizleyerek tarımda kullanılabilinir su seviyelerinde tekrar doğaya salınımını gerçekleştirecek atıksu arıtma tesisimizin çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Turizm anlamında da Yaşayan Kent Müzesi projemizi çalışmaları başladı. 2014 yılının ikinci yarısında şehrimize turizm anlamında büyük bir yatırım olacak. Ayrıca ilimize gelen turistleri ve ziyaretçilerimize şehrimizin gelenek, göreneklerini, örf ve ananelerini anlatacağımız içerisinde bal mumu heykellerden, üç boyutlu tablolara ve maketlere ve hatta içerisinde gelen ziyaretçilerin çeşitli küçük eğitimlerle kendi hediyelik eşyalarını hazırlayacağı, Bilecik’ten ayrılırken hatıra olarak bir anı oluşturacağı etkinlik odaları olacak’’ ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri