BELEDİYEDEN HABERİMİZE AÇIKLAMA

Bilecik Belediyesi tarafından 'Dikmekle olmuyor bakmak gerekiyor' başlıklı haberimize ilişkin açıklama yapıldı.

Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Yüksek Hızlı Tren Garı’nı birbirine bağlayan yol kenarında ve orta refüjde bulunan ağaçlarda görülen kurulukla ilgili vatandaştan gelen tepkilere cevap veren belediye, "Söz konusu alanda şu ana kadar belirli aralıklarla sulama çalışması yapılmakta olup sulama çalışmalarında herhangi bir aksaklık olmamıştır" ifadelerini kullandı.

Habere konu bölgede Park ve Bahçeler Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili geniş bilgilerin verildiği yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Yüksek Hızlı Tren Garı’nı birbirine bağlayan orta refüj ve yanında bulunan alanda, 2019 yılı başında belediyemize ücretsiz olarak temin ettiğimiz bitkiler ile şehir girişimizin görsel anlamda güzel gözükmesi adına yeşil alan düzenleme çalışmalarına başlanmıştır. Çalışma, basındaki fotoğraflardan da anlaşılabileceği üzere henüz tamamlanmamış ve yayılıcı ardıç bitkileri arasındaki boşluklar bilinçli olarak boş bırakılmış olup, refüjü tekdüzelikten kurtarmak adına farklı bitkiler ile kapatılacaktır. Bugüne kadar da çalışmanın tamamlanmamış olmasının nedeni, OEDAŞ firmasının önümüzdeki günlerde refüjde yapmayı planladığı aydınlatma çalışmaları ile bitkisel kayıplarımızı en aza indirme düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Söz konusu alanda şu ana kadar belirli aralıklarla sulama çalışması yapılmakta olup sulama çalışmalarında herhangi bir aksaklık olmamıştır. Aksi durumda refüjde bulunan bitkilerin canlı ve yeşil kalması söz konusu olamazdı. Ayrıca yukarıda belirtildiği üzere, alandaki bitkilerin tamamı ücretsiz olarak temin edildiğinden, aralarından tutmayan bitkilerin de olması doğal olarak karşılanmalıdır. Buna rağmen dikilen 97.600 adet ardıçtan kayıp oranımız yüzde 1,5 civarındadır. Yapılacak aydınlatma çalışmalarının ardından, dikim mevsiminde yapılacak olan bitki takviyeleri ile birlikte tutmayan bitkiler, yenileri ile değiştirilecektir. İlgili haberde bahsedildiği gibi Müdürlüğümüze ve Belediyemize konu ile ilgili herhangi bir iletişim kanalından hiçbir bildirim alınmadığını bilgisini tekrar ediyor, yeşile ve çevreye duyarlı çalışmaları ile hizmetlerini sürdüren Bilecik Belediyesi, bu anlayış doğrultusunda şehrimizin yeşilliğine yeşillik katmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sakarya Gazetesi Haberleri