Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER), Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.
Dernek Başkanı Esra Sever Geçim başkanlığındaki heyet, Anıtkabir ziyaretiyle başlayan program kapsamında Bilecik Milletvekilleri Halil Eldemir ve Yaşar Tüzün ile görüştü. Heyet, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik hazırlanan talepleri ve çözüm önerilerini milletvekillerine sundu.
Heyet daha sonra Bilecik Milletvekilleri ile birlikte TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir araya geldi. Esra Sever Geçim burada Kasapoğlu’na detaylı bir sunum gerçekleştirerek dosya takdim etti.
MECLİSTE BİR ŞAMPİYON: ZEYNEP ADA MEŞE
Ziyaretin en dikkat anlarından biri ise BİEYDER’in minik sporcusu, İşitme engelliler Türkiye Badminton Şampiyonası Minik Çiftler Kategorisi Türkiye 1’incisi, Minik Kızlar Türkiye 3’üncüsü Zeynep Ada Meşe’nin TBMM’de takdim edilmesi oldu.
Komisyon Başkanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile bir araya getirilen minik şampiyon, hem spor azmi hem de elde ettiği başarıyla büyük takdir topladı. Kasapoğlu, Zeynep Ada’nın başarısının sporun engel tanımayan gücünü en somut şekilde ortaya koyduğunu belirterek, genç sporcuyu ve dernek heyetini tebrik etti.
ESRA SEVER GEÇİM’DEN TEŞEKKÜR
Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan BİEYDER Başkanı Esra Sever Geçim; "Ankara ziyaretimiz, Bilecik’teki engelli bireylerimizin ve ailelerinin sesi olmak adına çok büyük bir adımdı. Sayın vekillerimiz ve sayın Bakanımızın bizleri ağırlama biçimi ve sorunlarımıza gösterdikleri ilgi, geleceğe dair umutlarımızı yeşertmiştir. Takipçisi olduğumuz her bir madde, Bilecik’i engelsiz bir şehir yapma vizyonumuzun bir parçasıdır.
Ankara temaslarımızda bizlere ulaşım ve araç desteği sağlayarak her zaman yanımızda olduğunu hissettiren Bilecik Belediye Başkanımız Sayın Melek Mızrak Subaşı'na derneğimiz ve üyelerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.