Bilecik Müftüsü,"Kur'an meal okunarak anlaşılmaz"

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, “Kur’an sadece meal okunarak anlaşılmaz, tefsir ile beraber okumalıyız” dedi.

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Osmaneli’nde gerçekleşen din görevlileri toplantısına başkanlık etti. Fatih Camii’ndeki toplantıya Osmaneli İlçe Müftüsü Sadık Erenbaş ve din görevlileri katıldı.

Müftü Erhun, burada yaptığı konuşmada, ülkemiz üzerinde kirli bir oyunun tezgahlandığını belirterek, “Ehlisünnet inancı; uydurma, tarihsel ve bidat gibi kavramlarla kirletilmeye çalışılıyor. Kur’an sünnetsiz tefsirsiz anlaşılmaz. Kur’an sadece meal okunarak anlaşılmaz, Kur’an’ı anlamak istiyorsak muteber bir tefsir ile beraber okumalıyız” dedi.

Toplantıda din görevlilerine seslenen Müftü Ali Erhun “Biz kendi aramızda kardeşliği tesis etmeliyiz. Devletimizin her köşesinde bizler varız. Vatandaşın her anında, düğününde, cenazesinde ve her merasiminde bizler varız . Bizim aramıza kin ve hasetlik girdikten sonra vatandaşa nasıl hizmet edeceğiz. Sohbet edin, muhabbet edin, birbirinizi sevin ve birbirinize ikram edin. Dua kardeşi seçin aranızdan ve geceleri teheccüd namazına kalktığınızda o kardeşiniz için dua edin” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sakarya Gazetesi Haberleri