Bilecik Ramazana Hazır

Bilecik İl Müftülüğü tarafından, mübarek Ramazan ayı öncesinde hazırlıkların tamamlandığı açıklandı.

Bilecik İl Müftülüğü tarafından, mübarek Ramazan ayı öncesinde hazırlıkların tamamlandığı açıklandı.

Müftülük tarafından yapılan açıklamada; "İnsanlara yol gösteren, doğru ile yanlışı ayıran ve gönüllere nur olan Kur’an-ı Kerim’in indirildiği mübarek Ramazan ayına giriyoruz. Bereketi, rahmeti ve mağfireti katlanan, “11 ayın sultanı” olarak nitelendirilen Ramazan ayında, camilerimizde mukabeleler okunacak, teravih namazları kılınacak ve oruç ibadeti yerine getirilecektir. Bu yıl 29 gün sürecek olan Ramazan ayı, 20 Mart Cuma günü Ramazan Bayramı ile sona erecektir" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca, Ramazan ayına, 18 Şubat Çarşamba akşamı kılınacak ilk teravih namazıyla başlanılacağı, ilk orucun ise 19 Şubat Perşembe günü tutulacağı belirtildi.

Bilecik İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada Müftülük tarafından Ramazan ayına yönelik yapılan hazırlıklara ilişkin şu ifadeler yer aldı;

"İmam Hatip Tatbikat Camii’nde hatimle teravih namazı kılınacaktır. Hatimle teravih namazları her gün farklı hafız hocalarımız tarafından eda edilecektir. Tüm camilerimizde, cemaat yoğunluğuna göre mukabele programları uygulanacaktır. Mukabele saatleri camilerimizin girişlerinde ilan edilmiştir.

Bayan cemaatimize yönelik olarak camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda kadın din görevlilerimiz tarafından mukabele programları düzenlenecektir.

Ramazan ayına özgü ibadetlerden itikâf için Kırklar Camii belirlenmiştir. İtikâfa girmek isteyen vatandaşlarımız müftülüğümüze müracaat edebilecektir."

"Kadir Gecesi’nde Camilerimiz Açık Olacaktır"

Açıklamanın devamında, Kadir Gecesinin 16 Mart Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece idrak edileceği belirtilerek;

"Bu kapsamda camilerimizde özel programlar düzenlenecek, sakal-ı şerif ziyarete açılacak ve ibadet etmek isteyen vatandaşlarımız için camilerimiz sabaha kadar açık tutulacaktır.

Ramazan boyunca öğle ve teravih namazları öncesinde merkezi vaaz sistemi kapsamında İl Müftüsü, müftü yardımcıları, vaizler ve din hizmetleri uzmanlarımız tarafından vaazlar gerçekleştirilecektir" denildi.

"Fitre Miktarı 240 Lira Olarak Belirlendi"

Açıklamada son olarak 2026 Ramazan ayı fitre miktarının 240 TL olduğu belirtilerek,

"Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vatandaşlarımız zekât ve fitrelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecektir. Bu yıl fitrenin asgari miktarı 240 TL olarak belirlenmiştir.

Bu vesileyle, mübarek Ramazan ayının Bilecik’imize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilecik Haber Haberleri