"Bilecik'imizin Emrindeyiz"
Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Lütfi Akyüz, Bilecik'te olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek:" Bilecik'imizin emrindeyiz, hizmetindeyiz" dedi.
Ahmet MEŞE-Sinan ÖNCE
Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği ilin mülki amirlerini ağırladı. Erzurumlular, 22 Ocak Salı günü Vali Halil İbrahim Akpınar, Garnizon Komutanı Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ve İl Müftüsü Necati Tayyar Taş ile dernek lokalinde bir araya geldi. Davetlilere Erzurum'un yöresel yemeklerinden ikram edilirken hoşça vakit geçirildi.
Gecede konuşan Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Lütfi Akyüz, Erzurum'da kış akşamlarında yaşananları Bilecik'in yöneticileri ile birlikte yaşamak istediklerini ve kendi kültürlerinden kesitleri onlara göstermek istediklerini söyledi. Yöresel tatlarından ikramlarda bulunduklarını ve derneklerini tanıtmak maksadıyla düzenledikleri bu organizasyona katılımlarından ötürü davetlilere teşekkür etti. Ayrıca Doyuk:" Bilecik'imizin emrindeyiz, hizmetindeyiz" diyerek hayata geçirdikleri bir projeyide anlattı. Erzurumlular Derneği'ndeki gençlerin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile bir protokol imzaladıklarını kaydetti. 14 gencin olası bir durumda göreve hazır olduklarını belirtti.
Vali Halil İbrahim Akpınar ise Bilecik Erzurumlular Derneği'nin Bilecik'teki en aktif derneklerden biri olduğunu söyleyerek kendisini fahri Erzurumlu olarak tanımladı. Bilecik'te iş hayatındaki Erzurumluların dışarıdan gelen en büyük topluluk olduğuna dikkat çeken Vali Akpınar, kendilerinden memnun olduklarını belirterek davetlerinden ötürü teşekkür etti.