Bilecik’te, Bahçelievler Mahallesi’nin en işlek caddesi üzerinde tır parkı olarak kullanılan alan şikâyetlere neden olmaya devam ediyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar durumdan rahatsızlığını dile getirirken Bilecik Belediyesi’nin ise uzun zamandır konuya ilişkin hiçbir çalışma yapmaması tepki topluyor.
Ondokuz Mayıs Caddesi üzerinde yer alan ve yağışlar sonrası çamur deryasına dönüşen alanda ortaya çıkan olumsuzluklar hem sürüleri hem de mahalle sakinlerini zor durumda bırakıyor. Alanın toprak zemin olması nedeniyle yağışlarla birlikte oluşan çamurlar alanın yanındaki yola akıyor. Bu durum sürüş güvenliğini tehlikeye sokarken bölgede ciddi çevre kirliliği meydana getiriyor.
Bilecik’in en büyük mahallesinde ortaya çıkan bu kötü görüntüler Bilecik Belediyesi’ni rahatsız etmiyor olsa gerek ki asfalt yolun toprağa dönüşmeye başladığı bölgede herhangi bir çözüm için adım atılmıyor.
Vatandaşlar ise bu duruma tepki olarak “Bilecik Belediyesi bizim için herhalde böylesini uygun görüyor” yorumunda bulunuyor.
Ayrıca, aynı bölgede Ünlü Sokak ve Hizmet Sokak’ın kesişim noktasında bulunan bir diğer ara sokakta da benzer sorun kendini göstermekte. Bu noktada caddeye çıkış mesafesinin kısa olması nedeniyle kaza riski de kendini gösterirken vatandaşlar söz konusu alanlarda düzenleme yapılmasını istiyor.
Tepkili vatandaşlar “Şehrin en büyük mahallesinde bu tip görüntülerin olması kabul edilemez, yetkililer bu alanı daha ne kadar görmezden gelecekler” diyerek seslerini duyurmaya çalışıyorlar.