Bilecik’te dev denetim

Vali Bilal Şentürk başkanlığında il genelinde 1000 personelin katılımıyla covid-19 tedbirleri denetimi gerçekleştirildi.

1 Mart tarihi itibariyle başlayan ‘Kontrollü normalleşme’ dönemi çerçevesinde İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ilde denetimler gerçekleştirildi. Bakanlık tarafından ‘Dinamik denetim modeli’ne geçildiğinin açıklanmasının ardından Bilecik’te 1000 personelin katıldığı dev bir denetim yapıldı.

Vali Bilal Şentürk başkanlığında, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan denetimler çarşı merkezinde ve şehrin çeşitli noktalarında gerçekleşti. İl merkezinde 99 ayrı ekiple toplam 360 personel görev alırken il genelinde 1000 personel denetimlere katıldı.  

Vali Şentürk, denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada, Bilecik’in vaka sayısının sıfırlanmasının ardından ikinci dalgada ise kabul edilemez rakamlara ulaştığını ifade etti. Yeni dönemde yine aynı tabloyla karşılaşmamak için herkese sorumluluk düştüğünü aktaran Vali Şentürk, Bilecik’in yüksek risk içeren illerden olmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Merkez ile birlikte ilçelerde ve kırsalda 1000 kişi ile denetim yapıldığını aktaran Vali Şentürk, şöyle devam etti:

“Niyetimiz tedbirli olunmasını sağlamak. Kimseye ceza yazalım diye bir düşüncemiz yok ama sorumluluk noktasında bir kişi dahi ihmal ederse açık veriyoruz. Esnaflarımızın sıkıntıları vardı, onlarla ilgili esneklik getirildi. Bunu iyi değerlendirelim. Gevşemenin, boş vermenin getirdiği sonuçların neler getirdiğini gördük. Ciddi vefat eden insanımız oldu, hastanelerimiz tıka basa doldu. İlimiz merkezinde 99 ayrı ekiple 360 kişiden oluşan ekip çalışıyor. İlçelerimizle beraber 1000 kişi tüm sahada etkin bir bilinçlendirme ve farkındalık konusunda bir çalışma yapıyor. '' ifadelerini kullandı.

Tevfikbey Caddesi'nde lokal tedbirlerin alındığı kaydeden Vali Şentürk, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Burası yasaktır, burası serbesttir diye bir anlayışımız olamaz. Dinamik bir denetim dönemine geçtiğimiz için nerede bir yüksek risk görüyorsak orada hemen anlık tedbirler alacağız. Tevfikbey Caddesi'nde yoğunluk olduğu için oraya kontrollü girişin uygun olacağını düşündük. Bozüyük'te de öyle bir noktamız var. Araçlar girecek ama insanların girişinde kontrol sağlayacağız. Daha sonra başka bir nokta tespit edersek oraya kaydıracağız. '' diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sakarya Gazetesi Haberleri