Bilecik Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında fener alayı düzenlendi.
Yağmurlu havaya rağmen çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen fener alayına, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Özdemir, belediye başkan yardımcıları, İl genel ve belediye meclis üyeleri de katılım sağladı.
Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Madrigal grubu tarafından verilecek konser öncesi yaptığı konuşmada, "Bugün, Cumhuriyet’imizin 102. Yıl dönümünü kutlarken, anladık ki Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil aynı zamanda özgürlük demek, umut demek. Bugün biz yağmurların altına bu güzel gençlerle birlikte Cumhuriyet meşalesini birlikte yaktık. İyi ki varsınız. Gençlik varsa her daim umut var. Ne Mutlu Türküm Diyene! Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk’’ ifadelerini kullandı.
Yağmura rağmen Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşamak adına fener alayını düzenlediklerini sözlerine ekleyen Başkan Subaşı, ‘’Ekip arkadaşlarımızla iki gündür diyoruz ki fener alayımız iptal olsun mu, konserimiz iptal olsun mu? Diye. Sosyal medyada da bu tür paylaşım ve ifadeler oldu. Sonra dedik ki neyi iptal ediyoruz ki? Gençlik eğlenmeyi hak ediyor. Bu gençler yağmurda da yürür, çamurda da yürür. Onun için bu anlamlı konseri düzenledik’’ ifadelerini kullandı.
Başkan Subaşı, konuşması sonrasında Madrigal üyelerine çiçek ve Bilecik seramiğine yansıtılmış Atatürk portresi hediye ederek, fotoğraf çektirdi.