Çanakkale savaşına ait bir sürü anı büyüklerimizce bizlere anlatılmış ve belleklerimizde hala o günkü gibi saklıdır. Bunun tek nedeni, bugün 50 yaş kuşağında olanlara, o savaş günlerini can siperhane vatan savunması yapan insanlardan birebir dinlememizdir, anlatırken de uzaklara donuk donuk baka kalan o günleri cephede yaşamış büyüklerimizi bugün bile anımsamamızdan olsa gerek.
DADAŞLARDAN ŞEHİTLERİMİZE ZİYARET (FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN)
Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, Osmaneli'de 10 TEMMUZ 2011 pazar günü saat 10.00 da ziyarete açılan ÇANAKKALE TIR GEZİCİ MÜZE' ye ziyarette bulunarak yetkililerini hoşgeldiniz dedi. Başkan Isıkan: “Bizler o günleri cephede bizati savaşan Gazilerin anlatımları ile anımsıyoruz, Gazilerimiz zaman içinde Hak'ın rahmetine kavuştu, yeni jenerasyona o günleri aktaracak en güçlü araç, butür kültür hizmetleridir diyerek Çanakkale Gezici tır müzesine vurgu yaptı. Ayrıca Başkan ISIKAN; Çanakkale Valiliği, Doğtaş şirketler grubu ve Ford Otosan'ın sponsorluğunda ,ANADOLU'yu karış karış gezerek Çanakkale zaferinin nasıl kazanıldığını; o günlere ait belge, döküman, giyim eşyası, silah ve cephane görselleri eşliğinde aktaran bu tür kültür faaaliyetlerine Osmaneli Belediyesi olarak her zaman yer vereceğiz ve bu tür kültür programlarını artırarak devam ettireceğiz” dedi.
Başkan Mehmet Isıkan'a Çanakkale Gezici Tır Müzesinin ziyaretinde, Belediyemiz meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri de eşlik etti.