BİSİDAP, Suriye’de zulme maruz kalan vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu.
Ahmet MEŞE
Geçtiğimiz günlerde kuruluş çalışmalarını tamamlayarak faaliyete geçen Bilecik Sivil Dayanışma Platformu (BİSİDAP) sahaya inerek çalışmalarına başladı. BİSİDAP, Suriye’de zulme maruz kalan vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu. Düzenlenen basın toplantısıyla hem platformun deklarasyonu yapıldı hem de yardım kampanyasına ilişkin bilgiler verildi.
Bilecik il sınırları içerisinde faaliyet göstermekte olan 21 dernek, 10 sendika, 3 vakıf ve bir üniversite öğrenci kulübünün bir araya gelerek toplamda 35 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu BİSİDAP, Suriye için başlatılan yardım kampanyasına herkesten destek istedi.
Toplantıda platformun amacı ve faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan dönem sözcüsü Ahmet Selöz, “Kuruluş amacımız, bölgemizin maddi ve manevi kalkınmasına istişare ve dayanışma ekseninde ortak işler yaparak hizmet etmek, dayanışma ruhunu gerçekleştirmek ve tecrübeleri paylaşmaktır” dedi.
Paltformun oluşmasının ardından ilk adım olarak Suriye’deki yangına su taşımayı amaçladıklarını anlatan Selöz şöyle devam etti:
“Kardeş Suriye halkının, diktatör Bass rejimi tarafından Mart 2011’den beri uğradığı zulümler neticesinde bugüne kadar 4.5 milyon insan yerinden edilmiş yaklaşık 100 bin insan katledilmiştir. Can korkusuyla vatanlarını terk eden hicret etmek zorunda kalan çağımızın muhacirlerine Ensar olma fırsatı elimizde.
Bu amaçla gerek Bilecik Valiliği gerekse ilgili kurumlarla yapılacak protokollerle geniş kapsamlı bir yardım toplama kampanyası düzenliyoruz. Hayır sever halkımızdan, iş adamlarımızdan, esnaflarımızdan ayni yardım olarak, gerek sınırın ötesinde gerekse ülkemizde kamplarda acil ihtiyaç duyulan malzemelerin temini konusunda, yardımcı olmalarını istiyoruz. Toplanacak yardımlar, Bilecik Merkez, Bozüyük, Osmaneli ve Söğüt ilçelerimizde toplama merkezlerinde bir araya getirilerek, 12 Nisan Cumartesi günü Şeyh Edebali Türbesi’nde yapılacak programla gönderilecektir. Suriye’de zulme maruz kalan kardeşlerimizin ihtiyaçları, kuru gıda/bakliyat, un, bebek maması, bebek hijyen malzemeleri, kadın hijyen malzemeleridir” dedi.
Toplantı, Selöz’ün konuşmasının ardından platform üyelerinin istişaresi ile sona erdi.