’BİZİM BOZÜYÜK’E SEVDAMIZ VAR’

İsmet CEP

Bozüyük AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarının yanı sıra yerel seçim sonuçlarından cumhurbaşkanlığına kadar birçok konuyu gazeteniz Sakarya'ya sizler için değerlendirdi. Sorularımızı içtenlikle cevaplandıran İlçe Başkanı Mesut Çetin ile yaptığımız röportajımızı yayınlıyoruz. 

İsmet CEP: Sayın Çetin, göreve geldiğinizden günden bu yana nasıl bir çalışma içerisinde olduğunuzdan bahseder misiniz?

Mesut ÇETİN: Kasım ayında genel merkezimiz tarafından görevlendirildikten sonra yönetimimizi oluşturduk. Tabi burada şunu da söyleyeyim yönetim kurulunu oluştururken daha o zamandan 30 Mart’ta yapılacak olan seçimleri de düşünerek bir yönetim oluşturduk. Bildiğiniz gibi ben AK Parti kurulduktan sonra partimize ilk üye olanlardan birisiyim. Yani partimiz kurulduktan sonra partimizin girdiği tüm seçimlerde aktif görev aldım. Yönetim kurullarının değişik kademelerin de görev yaptım. Parti teşkilatımızı çok iyi bildiğim için yönetim oluştururken hiçbir sıkıntı yaşamadık.

AK Parti içinde görev yapmanın çok kolay ama çok ta zor yerleri vardır. Kolay tarafı Recep Tayyip ERDOĞAN gibi bir dünya liderinin bizim genel başkanımız olmasıdır. Bakın ben burada size genel başkanımızın özelliklerinin hepsini söylemeyeceğim. Ama sadece şunu ifade etmek istiyorum. Başbakanımız milletin içinden gelen halkımızla bütünleşen Anadolu insanının liderinde aradığı özelliklerin hepsi kendisinde olan bir liderdir.

AK Parti de görev yapmanın zor tarafı da çok profesyonel çalışan bir genel merkezimiz var. Biz taşra teşkilatları olarak genel merkezimize ayak uydurmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Örneğin bizim ilçe teşkilatımızın şimdiden otuz günlük ramazan programı tamamdır. Nerelere nasıl ziyaretler yapacağız, bunların hepsini planladık. Yani siz AK Partide görev yapıyorsanız size yol haritasını genel merkez çizer size de onları uygulamak düşer. Bizler sadece bu seçimde değil yapılan tüm seçimlerde bazen 24 saat hiç uyumadan geçirdiğimiz zamanlar olur. Bugüne kadar çok çalıştık, bu çalışmaları da arttırarak devam edeceğiz.

İsmet CEP: Yerel seçimlere nasıl hazırlandınız? Uzun yıllar sonra hem Bozüyük hem de Dodurga Beldesini kazandınız Yerel de böyle bir sonuç bekliyor muydunuz?

Mesut ÇETİN: Genel merkezimiz bize görev verdiği gün orada genel başkan yardımcımıza hem Bozüyük’ü hem de Dodurga beldemizi kazanmanın sözünü vermiştim. Kısacası peşinen verilen bu sözlerin yerine getirmek için teşkilat olarak çok çalışmamız gerekiyordu. Bizde ana kademe, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ile birlikte günlük veya haftalık programlar yaparak çalışmalarımızı yürüttük. Seçimleri bir bütünlük içerisinde değerlendirmek gerekir. Örneğin belediye başkan aday adayı belirlemelerinden meclis üyelerinin tespit ve sıralamalarına kadar birlikte değerlendirmeliyiz. Herkes tarafından bilinmeli ki Ak Parti teşkilatları istişare mekanizmasını iyi işleten bir partidir. Bizde Bozüyük teşkilatı olarak bu çalışmalarımızı başta teşkilat kademelerimizin görüşlerini alarak en doğrusunu yapmaya çalıştık. 

Neticede yapılan yoklamalar sonucunda gerek belediye başkan adayımız, il genel ve belediye meclis üyelerimiz tespit edildikten sonra sahaya indik. AK Parti olarak sadece siyasi partilerle yarışmadık. Hepinizin malumu olduğu gibi bazı guruplar cemaatler tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de AK Partinin kazanmaması için en az siyasi rakiplerimiz kadar mücadele ettiler. Bunların detayına girmek istemiyorum ama bir tanesi dershaneye giden öğrencilere hocaları tarafından nasıl yönlendirme ve baskılar yaptıklarıydı. İnsanlar buralara birçok paralar vererek çocuklarını eğitime katkı sağlar mı diye gönderiyorlar. Onlar orada çocukların kime oy verecek veya vermeyeceklerini anlatıyorlar. 

Teşkilat olarak kurumsal bir partiye yakışan çalışmalar gerçekleştirdik. Başta belediye başkanımız olmak üzere il genel ve belediye meclis üyelerimiz SKM programlarına harfiyen uyum sağlamışlardır. Ben tüm arkadaşlarımdan Allah razı olsun diyorum. Bu kadar çok rakibinizin olduğu bir yerde koyduğunuz hedefe ulaşmak tabi ki şahsım ve partim adına çok mutluluk verici bir duygudur. Kazanmamızdaki etkenlerden bir tanesi de Fatih beyin bir buçuk yıl belediye başkan vekilliği yaptığı zamanda yapmış olduğu hizmetler çok önemlidir. Seçimler öncesinde seçimleri kazanmak için çalıştık. Şimdi millete hizmet için çalışacağız. Parti olarak ekibimize güveniyoruz. AK Parti bir vizyon partisidir. Biliyorsunuz bizim 2023 - 2053 - 2071 hedeflerimiz var. Nasıl ülkemiz için hedeflerimiz varsa ilçemiz içinde hedeflerimiz var. Başbakanımızın dediği gibi bizim millet sevdamız var, bizim Bozüyük’e sevdamız var.

İsmet CEP: Milletvekiliniz ve Belediye başkanı ile uyumlu çalışabiliyor musunuz?

Mesut ÇETİN: Tabi ki Belediye Başkanımızla aynı şehirde olduğumuzdan dolayı daha sık görüşüyoruz. Sayın milletvekilimizle de tam bir uyum içerisindeyiz. Ben Sayın vekilimizi ilk seçildiğinden beri en yakından tanıyanlardan biriyim. Fahrettin Poyraz’ın adı Bilecik’e Bozüyük’e altın harflerle yazılmalıdır. Size Fahrettin beyin zamanında ilimize ilçemize kazandırılan yatırımların birkaç tanesinden bahsetmek isterim. Biz iktidara geldiğimizde ilçemizi diğer il veya ilçelere bağlayan yollar nasıldı? Hatırlayın. Tek yol geliş gidiş olarak kullanılıyordu. Duble yollarımız tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de yapılarak insanımızın hizmetine sunuldu.  Bozüyük devlet ve SSK hastanelerini düşünün, eski halleri nasıldı?  Şu anda nasıl biz milletimize değer veriyoruz, size soruyorum. Bilecik Bozüyük ve diğer ilçelerimize doğal gaz hangi dönemde geldi? Bizim dönemimizde geldi. Birinci etap TOKİ 288 adet ikinci etap TOKİ 724 konut okulu camisi alışveriş merkezleri yapılıyor.  Bunlar kimin zamanında geldi?  Bizim iktidarımız ve milletvekilimiz Dr. Fahrettin Poyraz’ın çaba ve gayretleriyle geldi. Bilecik siyasetinde üç dönem arka arkaya seçilen ve bu kadar çalışan bir milletvekili tanımıyorum. Biz Fahrettin Poyraz adını ilimize ilçemize altın harflerle yazmalıyız.

İsmet CEP: Son olarak cumhurbaşkanı seçimleri hakkındaki düşüncelerinizi anlatabilir miyiz? 

Mesut ÇETİN: Muhalefet partilerinin siyasetlerinin iflas ettiğini düşünüyorum. Çünkü her iki muhalefet partisi de kendi içlerinden bir aday çıkartamadılar. Bu şu demektir. Biz ‘AK Parti kimi aday gösterirse göstersin onun karşısına aday bulamayız’ demektir. Bu da siyaset üretemediklerinin ispatıdır. Biz çatının temeli olamadığını millete anlatacağız.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkemiz için çok önem arz ediyor. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı’nı milletvekilleri seçiyordu. Hatırlarsanız Sayın Cumhurbaşkanı’mız Abdullah Gül’ün seçildiği zaman 367 dayatması yapılmıştı. Kısacası Türk siyaset tarihine baktığımızda tüm Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kriz yaşandığını görürsünüz. AK Parti olarak Türkiye de birçok çözülmez denilen sorunları çözdüğümüz gibi cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kriz olmaktan çıkaracak uygulamayı biz yasallaştırdık. 10 Ağustos günü yapılacak olan seçimlerde milletimiz ilk defa Cumhurbaşkanı’nı kendisi seçecek. Bu uygulamayı biz yasallaştırdık, biz milletimize güveniyoruz.

Parti teşkilatı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletimizin karşısına çıkıp neden bizim adayımız tercih edilmeli bunları halkımıza anlatacağız ve inanıyorum ki 10 Ağustos’ta birinci turda bu millet Cumhurbaşkanı’nı seçecektir. İçerisinde bulunduğumuz 11 ayın sultanı RAMAZAN ayının ilçemize ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

İsmet CEP: Sayın Çetin bize zaman ayırdığınız için teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Mesut ÇETİN: Bana böyle bir fırsat verdiğiniz için asıl ben teşekkür ederim. İyi günler diliyorum. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri