'BORCUMUZ YOK, SUYUMUZ NEDEN KESİLİYOR?'

Pazaryeri'nin Ahmetler Köy'ünde alınan akıllı su saatine geçme kararı köylüyü ikiye böldü.

Pazaryeri'nin Ahmetler Köy'ünde alınan akıllı su saatine geçme kararı köylüyü ikiye böldü. Köylülerin bir kısmı bu uygulamaya geçmedi. 30 civarında hane akıllı su saati uygulamasına geçmeyince bazı hanelerin suyu kesildi. Akıllı su saati kullanmaları için muhtarlık ve Özel İdare tarafından kendilerine baskı yapıldığını iddia eden bazı köylüler,"Akıllı su saati taktırmazsak sularımız kesilecekmiş, borcumuz harcımız yok sularımız neden kesiliyor" diye eleştirilerde bulundular.

Konuyla ilgili gazetemize ulaşan bazı köy sakinleri, mevcut su saatlerinin kullanılabilir durumda olduğunu ve su paralarını düzenli ödediklerini belirttiler. Köy muhtarının başına buyruk hareket ettiğini ve köylüyle istişare yapmadan akıllı su saati taktırma kararı aldığını iddia eden köylüler,"Akıllı su saati taktırmazsak sularımız kesilecekmiş. Evimizde bulaşığımız, çamaşırımız var. Su olmadan hiçbir şey yapılmıyor. Böyle iş olur mu?" ifadelerinde bulundular. 

Özel idare kaynakları ise Ahmetler Köyü'nde alınan akıllı su saati kararının hukuksal zemin üzerinde resmiyete uygun şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Edinilen bilgilere göre, Pazaryeri ilçesindeki tüm köy muhtarları akıllı su saati uygulamasına geçmek üzere karar aldı. Ahmetler Köyü muhtarlığı da bu karara uydu. Köy Muhtarı Mehmet Bakan, muhtarlık olarak karar aldı ve bunu köy karar defterine işledi. Daha sonra akıllı su saati uygulamasına geçileceği ilan edilerek, hanelere belirli bir süre verildi. Tebligatlar yapılarak abonelik sözleşmeleri Özel İdare ile imzalanmaya başlandı.

Gelinen süreçte, verilen süre sona erdi. Akıllı su saatine geçmeyen hanelerin abonelik sözleşmeleri otomatik olarak düştü. Ancak köyde abonelik sözleşmesi düşen vatandaşların değil bugüne dek hiçbir aboneliği olmayanların sularının kesildiği öğrenildi.

İlin en büyük yerleşim birimi olan Bilecik merkez ve Bozüyük ilçelerinin en lüks semtlerinde dahi akıllı su saati uygulaması mecbur edilip, akıllı su uygulamasına geçmeyenlerin suyu kesilmez iken, Pazaryeri ilçesinin Ahmetler Köyünde akıllı su sayacına geçilip, abone olmayanların suyunun kesilmesi ve bu uygulamanın ikna yolundan ziyade zorla yapılıyor olması da düşündürücü.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sakarya Gazetesi Haberleri